build professional website

Пошук по сайту

Всеукраїнський з’їзд спільнот Апостольства молитви відбувся у м. Жовква

6 липня у районному народному домі м. Жовква відбувся всеукраїнський з’їзд спільнот Апостольства молитви, що проходить щорічно в межах святкування храмового празника Пресвятого Серця Христового. Понад шістсот членів Апостольства молитви та священнослужителів з різних міст та сіл України взяли участь у з’їзді. Відкрив цей духовний з’їзд  головний координатор АМ в Україні, отець Терентій Довганюк, ЧСВВ.

СВІТЛИНИ

У світлі навчань та доповідей присутні мали можливість заглибитися в роздуми про роль і значення молитви. Про важливість молитви у своєму виступі говорив владика Петро Лоза: «Коли ми молимося – ми пізнаємо Бога. Ми пізнаємо, яким Він є і які має плани до цього світу, у якому ми живемо. Пізнавши Бога, ми запалюємося ще більшою ревністю до перебування з Ним, до нашої молитви, ми хочемо з Ним розмовляти і хочемо, щоб ця молитва була присутня у нашому житті. І через те ми розуміємо і знаємо як нам діяти та впроваджувати в практику, адже як каже апостол Яків: «Віра без діл – мертва». Тобто з нашої молитви, з нашого глибокого спілкування з Христом випливає все те більше, що ми робимо у цьому світі. Тому дякую Вам за Ваше служіння молитвою і думаю, що більшість з Вас відкрила для себе велич Божу завдяки молитві». Тему важливості молитви, звертаючись до вірян, продовжив протоігумен  василіян о. Йоан Школик: «Через молитву ми прославляємо Бога і через молитву ми дякуємо Богові. Через молитву ми просимо дарів і ласк, які потрібні нам на щодень. Через молитву ми просимо прощення тих недоліків і гріхів, які ми вчинили у нашому житті. Хочу заохотити Вас і надалі творити спільну молитву…». 

Редактор василіанського часопису «Місіонар» о. Христофор Ганинець, ЧСВВ розповів про важливість наповнення журналу матеріалами про Апостольство молитви, про їх значення для вірян.  

До присутніх звернувся о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян Української Греко-Католицької Церкви, який виголосив привітальне слово від імені блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ. Під час зустрічі доповідь на тему «Серце Христове в християнській родині» виголосив  о. Корнилій Яремак, ЧСВВ. Як завжди на з''їзді був  присутній настоятель храму св. Лаврентія о. Йосип Легович (римо-католицька парафія).

Також із теплими словами привітань перед учасниками з’їзду виступили представники влади: голова Жовківської РДА Надія Щур та міський голова Петро Вихопень. Позитивний настрій учасникам духовного форуму подарували юні музиканти ансамблю скрипалів Жовківської дитячої школи мистецт (кер. І. Нестерович) та аматорський театр «Алетея», який діє в Луцькому монастирі отців василіян під керівництвом о. Августина Запоточного, ЧСВВ. 

Після з’їзду учасники пішли до Жовківського василіянського монастиря на спільну молитву та нічні чування. Вночі, після Служби Божої, координатор Апостольства Молитви о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, прийняв  нових членів в Апостольство Молитви.

Повідомили члени Апостольства Молитви у Жовкві

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336