build professional website

Пошук по сайту

120 річниця від дня народження о. Романа Бахталовського

В плані беатифікаційого процесу та з нагоди академії, присвяченій 120-й річниці від дня народження о. Романа Бахталовського, засновника Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської, 14 жовтня 2017 р. Б., у день свята Покров Пресвятої Богородиці, Владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський у м. Кропивницькому звершив Святу Літургію. Академія була організувана згромадженням сестер Пресвятої Богородиці Фатімської.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Владика Михаїл заохотив вірних в сьогоднішній нелегкий час «ворожої ненависті», просити заступництва Пресвятої Богородиці і мати довір’я до неї, бо й сам «Бог довірив Їй себе, довірив кожного з нас».

Згадуючи діяльність о. Романа Бахталовського, зауважив, що властиво різного роду труднощі, пов’язані з переслідуваннями підпільної Церкви, ще більше додавали йому відваги та рішучості в проповідуванні Христової правди, тому, що він довіряв Богові, на взір Пресвятої Богородиці, і «це довір’я додавало йому успіху». «Засновуючи згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської, він бажав, щоб за вказівкою Марії, молитися за навернення грішників, за навернення Росії, за навернення ворогів, а «щоб молитися за навернення ворогів, то треба їх любити, бо інакше, яка молитва без любові?» - сказав Владика.

У своєму звернені до сестер – монахинь, Владика наголосив: «… я думаю, що талант його ­(о. Романа Бахталовського) служіння, його покликання, сьогодні відтворюється в певній мірі у Вашому згромадженні. Може Ви не зауважуєте, але його дух, його покликання, його віру, сьогодні Ви перейняли».

22 листопада 2006 року було розпочато беатифікаційний процес о. Романа Бахталовського, а нам залишається молитись за його прославу, щоб в швидкому часі мати ще одного заступника перед Богом.

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336