Пошук по сайту

Великоднє послання для голів і членів мисливських товариств

Великоднє послання Михаїла Колтуна
Правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ,
головного капела мисливців
для голів і членів мисливських товариств
і людей доброї волі на 2012 рік Божий

Життя в житті і для життя.
Від цього більшого нема.
Христос Воскрес, щоб ми усі
Життя відкрили у собі
.

Христос Воскрес!                    Воістину Воскрес!

Дорогі у Христі!

Ісус Христос воскрес, щоб ми успадкували життя в Божій ласці. Так як для людини Господь сотворив цей видимий світ з своєї ласки, так рівно ж ми це все, що у світі: рослини, звірина, повітря, вода і інше - повинні це сприймати як дар для життя. Але, коли людина виступила проти Божої волі, знехтувавши Ним,  то стався упадок людини в гріх, а з гріхом наступила смерть. Людина почала втрачати відчуття гармонії з природою, з Богом, з іншою людиною. Вона сама впоратися з цим наслідком не могла і Господь наш Ісус Христос ціною своєї любові до нас приніс жертву Небесному Отцеві за наші гріхи, щоб нас примирити з Богом, з Його волею у любові. Він воскрес, щоб показати нам успішну дорогу в житті, яка веде у життя.

Господь навчає, щоб ми прийняли Його найбільший дар – любов не до забороненого овоча, а любов, якою нас Бог полюбив і хоче, щоб ми відізвалися взаємністю до Бога і всього, що Боже. А Боже – це кожна людина, це є життя, яке Бог дав в природі і у світі, і все, що для життя. А життя без любові не має продовження. І в нашому житті повинна побутувати любов, щоб і ми не пропали. Так як Бог усе створив і населив землю, і своєю любов’ю дає утримання її, так рівно ж Господь хоче, щоб ми були подібними Йому, щоб своїми стараннями у любові продовжувати свій вік і всього живого у світі.

Христос Воскрес – радість вічна. До цієї радості Господь вказує нам дорогу у своїх заповідях. Самостійно без Бога нам було би неможливо зберегти Його заповіді. Але Господь подає нам зацікавлення до виконання Його волі. «Як хочеш ввійти в життя – збережи заповіді…» (пор. Мт. 19, 17), а також «просіть і дасться вам…» (пор. Мт. 7, 7). Тож, коли хочемо увійти в радість Господа нашого, то маємо докластися зусиллями своїми і при помочі Божій досвідчимо, який добрий є Господь для нашого життя, щоб Його дарами збагачуватись і почуватись щасливими.

Ми усі маємо призначення для служіння Богові в цьому сотвореному світі. Наші старання мають бути співзвучними з Богом, в гармонії з Ним, з людиною і з природою, в якій ми живемо. Це Божа воля, що у цій гармонії ми будемо відчувати і сприймати щедрість Божу, яка відкривається в людях і в природі для нас.

Сьогодні все наповнилося світлом:
Небо, земля і глибини підземні;
Нехай же празнує вся вселенна
Христове Воскресіння,
В якому ми утверджуємось.
(Канон Пасхи).

У цій Божій і нашій радості вітаю усіх братів і сестер, які покликані служити для життя на землі, щоб те, що Бог нам дав з любов’ю, споживати і примножувати у житті. Бо, як співається у духовній пісні «…звір і птичка веселиться, миром Божим світ краситься. Люди! Мир дав Бог з небес: Христос Воскрес!». Бажаю усім радості Воскреслого Христа в любові до Бога, до людей і до природи. Здоров’я і натхненного служіння в ім’я життя на землі.

Благословення Господнє на Вас!

Христос Воскрес!                            Воістину Воскрес!

† Михаїл Колтун
єпископ Сокальсько-Жовківський

Дано: м. Жовква, Єпархіальне Управління
Сокальсько-Жовківської єпархії,
День свщмч. Василія, 4 квітня 2012 р. Б.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336