Пошук по сайту

Подячний лист Голові Буської районної ради, її депутатам і всім людям буської землі

Вітаю Вас з нашого дому,

Вітаю з глибин душі,

Вітаю з любов’ю у радості,

Україно, ти рідна мені!

Мир Вам у Божому благословенні!

Стараюсь висловити подяку за виявлене мені довір’я бути почесним громадянином Буського району. Гарні слова для подяки можна підібрати, але життям свідчити і бути примірним громадянином випадає бути не тільки мені, але нам усім.

Мірилом цієї гідності є любов до Бога, до Батьківщини, до Церкви, до родини, до всього сотвореного світу і один до одного. Ця любов має бути як за себе, так і за всіх. Особливо тепер, коли ми не всі розуміємо вміст і значення Батьківщини. Батьківщина – це тобі дарована земля з усіма її багатствами; це дар Божий, про який Євангелія говорить, щоб ти не закопав його і не втратив. Особливо тепер цей дар треба відкрити для себе і для усіх нас, щоб його вберегти, навіть ціною життя.

Звісно, що ми усі не візьмемось за «меч», але ми тут усі на своєму місці – в Церкві, в родині, в школі, в сфері соціального і культурного служіння маємо бути виразником, щоб, дивлячись на кожного з нас, ми признавались до своєї Батьківщини, до її культури, історії і головно, щоб у цьому єднались в любові між нами.

Оскільки наш район визначається сільським господарством, то особливістю нашою має бути вимір любові до Божої землі, на якій нам усім випало разом жити. Коли ми говоримо про світ, який Господь сотворив, то наше довкілля є саме цим світом, в якому нам жити. Бог нас обдарував надзвичайною радістю землі і як вдячність Богові маємо в першій мірі не шкодити нашому довкіллю: не забруднювати атмосферу, землю, воду, второпно вживати енергоресурси. Бо якщо до них нам забракне Божого розуміння і сприйняття, то сонце не дасть свого світла - померкне.

Любов Божа між нами має бути такою, як каже Бог; все, що Він сотворив було добре і все що ми робимо, повинно подобатись Богові. Тим самим Господь нам запевняє свою сторицю, свої обіцяні добра, а зокрема здоров’я і достаток сил для служіння в Божому винограднику нашого життя.

Говорячи це, разом з Вами хочу розділити радість нашого служіння, щоб збулися слова Євангелія: «В малому був єси мені вірним, над многим тебе поставлю – ввійди в радість Господа твого. Амінь» (пор. Мт. 25, 21).

+ Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336