Пошук по сайту

Відзначення 100-літньої річниці з дня смерті о. Кирила Селецького та відкриття меморіального музею у с. Цеблів

У суботу 28 квітня 2018 р. Б. на парафії свв. безсрібників Косми і Дам’яна у с. Цеблів, Сокальського р-ну, Львівської обл., (Белзький деканат Сокальсько-Жовківської єпархія УГКЦ), відбулися урочистості з нагоди 100 річниці від дня смерті о. Кирила Селецького, співзасновника монашого згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії (1891) та засновника Сестер св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії (1898). 

З цієї нагоди Владика Михаїл Колтун єпископ Сокальсько-Жовківський у співслужінні Владики Степана Менька, Екзарха Донецького та численного духовенства, очолив Божественну Літургію. Після завершення Літургії у Матерньому домі сестер св. Йосифа, було відкрито меморіальний музей о. Кирила Селецького. Відтак, на кладовищі сусіднього Жужеляни, у каплиці-усипальниці слуги Божого о. Кирила Селецького, звершили заупокійну молитву, де виголосив слово Владика Степан Меньок.
Вартує зазначити, що з 22 по 29 квітня, на парафії свв. безсрібників Косми і Дам’яна в с. Цеблів, проводилися «Духовні Місії» під проводом оо. Редемптористів.

СВІТЛИНИ

«Ми сьогодні тут зібралися, щоби свідчити про нашого праведника, який вирізнився в житті Церкви… Чудом є те, що справа Божа, яку започаткував о. Кирило розвинулася не тільки тут, в Жужелянах та Цеблові, а й по цілому світі. Ми сьогодні можемо втішатися тими заслугами сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, які мають свої осередки в Україні (Львів, Івано-Франківськ, Жовква, Коломия, смт. Перегінське, Київ, Одеса, Бережани, Червоноград, Донецьк) та за кордоном, а саме: в Казахстані, Великобританії, Франції, Бельгії, Римі, Канаді, США, Бразилії, Польщі, Аргентині, Сербії, Словаччині, та Сестер св. Йосифа, які служать у містах: Львові, Харків, Южноукраїнськ, Дрогобич, Ялті, смт. Королево Закарпатсьої обл., у селах: Цеблів, Потелич, а також в Канаді, Бразилії, Сибірі (Росія) та Польщі. Якого ще більше чуда нам треба?
Наше священство та монашество є невід’ємною частиною Церкви, якій ми служимо, це є духовне наповнення збагачене вашими покликаннями, вашими цінностями, які ви черпаєте з Євангелії, самі живете ними та свідчите людям про присутність Бога у вас. Як важливо є уприсутнювати Бога в собі і дарувати Його іншим. Чи може бути якась більша місія і жертвенність свого життя для цієї справи, так як це робив Кирило Селецький? Він бачив в собі це покликання і так його втілював в життя яке ми сьогодні подивляємо…», сказав у своїй проповіді Преосвященний Владика Михаїл.
Після прочитання Євангелія о. Василь Крушельницький, голова Комісії беатифікації і канонізації святих Сокальсько-Жовківскої єпархії, зачитав Слово з нагоди століття смерті Блаженної пам’яті отця Прелата Кирила Селецького. Після Святої Літургії привітальне слово виголосив п. Олег Синютка, голова Львівської ОДА, а також о. Віктор Семен, адміністратор храму та запрошені гості – настоятелі монаших спільнот.
Від імені сестер св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, генеральна настоятелька згромадження, с. Єлизавета (Бігун), подарувала гостям пам'ятні медалі із зображенням засновника згромадження о. Кирила Селецького, на якій міститься його цитата: «Не жалій брате, ні праці, ні труду. Сій здорове зерно для своєго люду…».
Від імені сестер Служебниць Пречистої Діви Марії, с. Софія (Лебедович) подарувала Сестрам св. Йосифа ікону «Двері Милосердя», бажаючи їм плідної праці і нових покликань.
О. Віктор Семен, адміністратор храму, від парафіяльної спільноти подарував правлячому Архиєрею книгу, «Святі землі української», в якій міститься розповідь про життя та діяльність о. Кирила Селецького та блаженних сестер Олімпії та Лаврентії.
о. Василь Крушельницький щиро привітав присутніх Преосвященних Владик, священиків, представників влади, представників родини о. Кирила Селецького в особі о. Олега Кіндія та оо. редемптористів, оо. салезіян, оо. василіян. В особливий спосіб линули привітання на адресу сестер Служебниць: с. Софії Лебедович, генеральної настоятельки сестер у Римі, с. Дженес Солюк, генеральної дорадниці, Мирослави Якимець, провінційної настоятельки в Україні, с. Наталії, провінційної настоятельки у Польщі, с. Петри, провінційної настоятельки в Словаччині, с. Мартини, провінційної настоятельку в Сербії та сестер св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, в особах генеральної настоятельки с. Єлисавети Бігун та провінційної настоятельки в Канаді с. Софії Фукс.
«Вітаємо Оксану Ясинецьку, Віолету Радомську та Андрія Радомського, які виконували проектну пропозицію щодо меморіального музею тут у с. Цеблові. Висловлюємо щиру вдячність о. настоятелю Віктору Семену та отцю декану Белзького деканату Олексію Яворському, котрі своїми стараннями зорганізували сьогоднішє свято. Також сьогодні з вдячністю схиляємо голови перед місіонарами, які тиждень працювали тут у парафії в часі Святої Місії, це є о. Василь та о. Ігор отці редемптористи…».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336