Пошук по сайту

У Переволочній буде споруджено новий храм

24 червня 2012 року в с. Переволочна Олеського деканату Правлячий архиєрей Михаїл Колтун разом зі священиками деканату відслужив урочисту Божественну літургію та освятив наріжний камінь для побудови нової святині. Старий храм, у ніч з 24 на 25 квітня 2011 року, зруйнувала пожежа.

У старій плебанії, де на даний час відбувається богослужіння, зійшлися парафіяни та гості, щоб помолитися разом зі своїм єпископом та місцевими священиками. Архиєрей закликав усіх присутніх «вірити у силу Божого благословення», бо «ані розуму нам не вистачає, ані здоров’я, але коли є Боже благословення, то воно провадить нас і дає можливість втілити наші задуми». Ось тому, пояснює єпископ, ми всі важливі справи розпочинаємо із молитви, «щоб Господь благословив добрі наміри і давав сили, витривалості, щоб могти справу Божу воздвигнути тут на землі».

Отець-декан Ігор Суходольський зазначив, що присутність архиєрея скріплює віру парафіян у силу молитви, а слова його проповіді залишаться у серцях багатьох людей. Архиєрейське благословення сприятиме, «щоб об’єдналася ця парафія в любові, в любові один до одного і в любові розбудови храму, яка розпочинається».

Настоятель парафії о. Степан Собків подякував усім присутнім за підтримку у спорудженні нової святині. Вже закуплено деякі будівельні матеріали, такі як цегла та дерево. Обіцяє допомогти і районна влада. Так голова райдержадміністрації п. Володимир Сай висловив сподівання, що за півтора року у новий храм вже буде можна увійти і молитися.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336