Пошук по сайту

Правлячий архиєрей молився зі своїми вірними у Сокалі та Червонограді

У Великий день Воскресіння Господнього, Архиєрейське богослужіння відбулося у Катедральному храмі Свв. Апп. Петра і Павла в м. Сокалі. Єпископ Михаїл Колтун привітав усіх із Великоднем, освятив Артос та пасхальні страви. У Світлий понеділок, Правлячий архиєрей відслужив Божественну літургію в храмі св. Йосафата м. Червонограда, а також взяв участь у гаївках, у центрі міста.

Звертаючись до всіх присутніх сокальчан та гостей міста архиєрей зазначив, що «молитва перед Богом – це найсакраментальніша хвилина у нашому житті, бо ми всі можемо об’єднатися серцями, брат з братом, з сестрою, з Богом, і всіма разом – з Церквою, щоб могти заспівати в радості: Христос Воскрес». Відтак єпископ підсумував, що Воскреслий Христос живе у нас: «Христос Воскрес і ввійшов у наше життя, і живе у нас для нас».

Проповідуючи до вірних м. Червонограда, архипастир мовив: «Варто себе вiдкрити для цього Свята i варто це свято комусь вiдкрити i подарувати - це рiвень нашої досконалостi, за яким нас Господь кличе, щоби ми сприймали один одного у любовi». Також владика Михаїл подякував міському голові Iгорю Чудiйовичу: «Дякую мiському головi, який також радiє i допомагає творити цю радiсть, щоб ми могли пишатися нашим мiстом, громадянами i Церквою, котра має колосальний потенцiал розвиватися». Відтак архиєрей висловив слова вдячності усiм парафiянам, що «наповнюють храм своєю молитвою», хористам, та усiм жертводавцям, що докладаються до розбудови церкви.

Повідомив Роман Возняк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336