Пошук по сайту

Отця Богдана Горбаля урочисто привітали із ювілеєм священства

У Квітну неділю, в храмі Покрови Пресвятої Богородиці смт. Добротвір, відслужено подячну Божественну літургію за отця Богдана Горбаля, декана Кам’янка-Бузького. Спільне моління очолив Правлячий архиєрей Михаїл Колтун у співслужінні зі священиками деканату. 7 квітня виповнилося 20 років із дня ієрейських свячень о. Богдана Горбаля, які він прийняв з рук Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського у соборі св. Юра у м. Львові.

Владика Михаїл так привітав отця-декана: «Ми усі, священичим собором і зі всіма вірними, хочемо подякувати о. Богдану за подвижництво в церковному житті. Виражаємо йому своє признання і бажаємо серед священиків деканату бути першим, щоби інші могли брати приклад і наслідувати». Відтак, звертаючись до всіх людей, єпископ закликав: «Будьте добрим прикладом для наслідування у вірі, в любові до України, а Україна це не щось невизначене, бо Україна – це кожен з нас. Кожен із нас є носієм України! Тому наша любов до України – це любов один до одного».

Від імені священичого собору, ювіляра привітав о. Мирослав Ковальчук, зі Старого Добротвора, і побажав від Кам’янка-Бузького деканату «Божого благословення, щоб ще довго о. Богдан трудитися на ниві Божій, підняв цей храм (остання світлина) і прославив ним Господа Бога».

о. Богдан Горбаль розповів як в дитинстві зародилася іскра Божої любові у його серці: «Свого часу я любив приходити до храму з мамою і дуже любувався проповідальницею – це був човен. І мені завжди хотілося піднятися у той човен». Згодом ця іскра переросла в священиче покликання і в 33 роки о. Богдан був висвячений на священика. Виходячи з власного прикладу о. Богдан звернувся до усіх дорослих, щоб вони приводили дітей до церкви: «Беріть дітей до Божого храму і можливо вони собі щось вподобають: через науку священика чи через погляд ікони… зійде та іскра Божої любові і можливо проросте покликання до священичого, монашого стану чи просто стати доброю людиною».

У спільній молитві взяли участь керівники Кам’янка-Бузького району: голова райдержадміністрації Петро Замула та голова районної ради Василь Ковтало. Вони привітали о. Богдана та висловили сподівання «на подальшу плідну співпрацю і взаєморозуміння Церкви і влади».

На завершення урочистості відбулося освячення лози і окроплення вірних свяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336