Пошук по сайту

Проведено урок духовності «Дорога до спасіння»

З 19 березня у Поторицькій Загальноосвітній школі урочисто розпочався Тиждень духовності. До цього дня кожен клас намалював стінгазету, виготовлено стенд «Хресна дорога», у школі вивішені світлини з висловами із Святого Письма. Першого дня за участю отця Богдана Гоя та отця Романа Синицького спільно молилися учні, вчителі за шкільну родину, дітей та молодь України та світу, усіх хто навчається і за тих хто навчає, за дітей з особливими потребами, толерантне ставлення до них.

Потім відбувся загальношкільний урок духовності «Дорога до спасіння». Отець Богдан розповів присутнім про значення Великого посту та поведінку християн у цей час, а отець Роман зачитав «Послання на піст» Блаженнійшого Святослава. Також із закликом до добрих справ та гідної поведінки звернулась до учнів директор школи Ірина Мазурик.

Разом з вчителем християнської етики Степаном Боярчуком учні та вчителі стали учасниками «Хресної дороги» для дітей.

Надалі кожен день тижня буде розпочинатись зі спільної молитви о 8.40 год., буде продовжуватись «Хресна дорога» у виконанні дітей. Заплановано проведення конференції для старшоскласників до 120-ї річниці від дня народження Йосифа Сліпого, перегляд повчальних притч з подальшим обговоренням за участю священників, перегляд фільму «Ісус». У середу для учнів старших класів відбудеться «Хресна дорога» у церкві під проводом отця Романа Синицького. Молодшим учням буде запропоновано переглянути мультфільми «Сторінками Старого Завіту».

Завершення тижня духовності відбудеться в п’ятницю в храмі Преображення ГНІХ. Учні, вчителі та батьки стануть учаснимами «Хресної дороги» під проводом отця Богдана.

Повідомила Леся Шевчук
заступник директора школи
з виховної роботи

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336