Пошук по сайту

Священики Жовківського і Дублянського деканатів помолилися за прославу Патріарха Йосифа

В Архикатедральному соборі св. Юра у м. Львові, 23 лютого 2012 року, священнослужителі Жовківського і Дублянського деканатів відслужили Божественну літургію та помолилися на місці поховання Патріарха Йосифа Сліпого. До священиків долучився Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун, який поклав акценти на те, що ми не просто молимося за упокій Патріарха Йосифа, а радше творимо молитву за його прославу.

Говорячи про постать Патріарха Йосифа, владика Михаїл звернув увагу на його мужність та терпеливість. «Патріарх Йосиф усіх нас заохочує до витривалості, до мужності в терпінні, до вірності. Хто би не казав, що тільки зовнішні чинники роблять справу, однак внутрішній чинник є найсильніший. Цей чинник – це є дух Патріарха Йосифа, який він отримав від Бога, яким перейнявся і ним жив. Цей дух його вів через терпіння, через різні місця – табори, в’язниці – через різні випробування. Хто завгодно міг би заламатися, але він вистояв, бо Бог давав йому розуміння вартості тих терпінь». Тому, підсумував архиєрей: «Ми йому дякуємо і повсюди творимо йому пам’ять не тільки задля того, що він такий був, а задля того, що він зберіг нашу Церкву».

У крипті собору, священнослужителі помолилися десятку вервиці роздумуючи над таємницею, як Богородиця жертвувала Ісуса у храмі, як жертвувався Патріарх Йосиф і яка наша участь у посвяті Господеві. Відтак усі молитовно заспівали «Вічная пам’ять».

На завершення кожен священнослужитель покадив відкритий гріб Патріарха. Отець-декан Ярослав Петруха, ініціатор проведення спільної молитви, подякував усім присутнім та поставив у приклад Патріарха Йосифа, кажучи: «нехай його подвиги надихають кожного з нас у нашому священичому служінні».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336