Пошук по сайту

«Різдвяні звізди» засяяли у Соснівці

22 січня 2012 року в м. Соснівці пройшов 5-ий фестиваль «Різдвяна зірка», у якому взяли участь церковні колективи Червоноградського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії.

Соснівка завершила цикл різдвяних святкувань прекрасним фестивалем, яким задала мажорний тон громаді на цілий рік. Прославляючи Різдво Христа Спасителя у колядках, щедрівках і віншуваннях, учасники фестивалю подарували слухачам – соснівчанам незабутні хвилини причетності до дива народження Сина Бога.

Фестиваль проходив у День Соборності України, тому організатори не оминули і цієї знакової події. Міський голова міста Соснівки Євгенія Дуброва на правах господині привітала присутніх зі святами, з ювілеєм фестивалю і запросила до виступу соснівських школярів, які презентували глядачам концертну сторінку з нагоди Дня об’єднання українських земель у 1919 році.

А за тим відкрився фестиваль колядок і щедрівок. З вітальним благословенням виступив протопресвітер Червоноградського деканату отець Ігнатій Москалюк, ЧСВВ.

Чудове, душевне дійство зібрало багато глядачів, яким подарували свої творчі набутки господарі свята – дорослий і дитячий хори церкви Святих Верховних Апостолів Петра і Павла міста Соснівки (регенти Данило Гнатів і Галина Денисюк). А також гості: три хори церкви Пресвятої Богородиці Владичиці України з Червонограда – дорослий «Елеос» (Любов Лопатюк), молодіжний (Наталія Зіньків), дитячий хор «Ангелятко» (Світлана Голосна); об’єднаний та дорослий хори церкви святого Юрія міста Червонограда (Марія Латій); дорослий хор церкви Собору Пресвятої Богородиці села Сілець (Марія Саїв); дорослий хор церкви Введення в Храм Пресвятої Богородиці селища Гірник (Олена Пшеславська); дорослий хор церкви святого священномученика Йосафата (Ольга Бабська); дорослий хор церкви Воздвиження Чесного Хреста села Волсвин (Марія Нагай); вокальний квартет священнослужителів церкви святого Священомученика Йосафата.

Окрасою 5-го ювілейного фестивалю «Різдвяна Зірка» став надзвичайно оригінальний і цікавий Вертеп Дитячої катехитичної школи імені о. Маркіяна Шашкевича при церкві Святих Верховних Апостолів Петра і Павла міста Соснівки. Оригінальний текст, ляльки-мотанки і Різдвяні Звізди, виготовлені соснівськими майстрами Інною Гаджемурою та Василем Котом, діти, які це святкове вертепне дійство представляли глядачам з великим піднесенням і неабиякою майстерністю – все справило незабутнє враження і подарувало мистецьку приємність і учасникам, і глядачам, і організаторам свята.

До речі, з львівським хором «Дударик» соснівські «Звізди» були у Ватикані і їх побачив, без перебільшення, весь християнський світ.
Засновник фестивалю «Різдвяна Зірка» – настоятель церкви святих Верховних Апостолів Петра і Павла отець Зеновій Буньо – у своїй вітальній промові говорив про велику силу нашого спільного дружного прославлення Різдва Христового, про мир і спокій у наших душах, про будні і свята у нашому житті. Отець подякував усім, хто прийшов на свято: чи в якості глядача, чи в якості учасника. Подякував гостям і творцям, персоналу Народного Дому, всім – дорослим і малим – хто підтримав його ініціативу.

Незабутнє враження справили колядки і щедрівки в оригінальних обробках, авторські і народні, у класичному і оновленому аранжуванні. А які лунали віншування – поетичні, пісенні – виконані дітьми, молоддю, отцями церков, господарями і господинями!

Віра ОЛЕШ, місто Соснівка

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336