Пошук по сайту

Владика Михаїл завітав у гості до Меланки та Василя

13 січня 2012 року у Палаці мистецтв м. Львова відбулося театралізоване дійство «В гостях у Маланки та Василя». Цей захід організувала Молодіжна комісія Львівської Архиєпархії. У святі взяли участь Преосвященні владики Михаїл Колтун та Венедикт Алексійчук, які провели молитву та привітали всіх учасників.

Дійство розпочалося із Вертепу, потім була Меланка. У між часі всі присутні колядували та частувалися традиційними українськими стравами.

Між виставами проводилися різноманітні ігри, конкурси та майтер-класи. Цікавим заходом була новорічна лотерея, яку організував о. Тарас Милян, голова Архиєпрхіальної Молодіжної комісії.

Коментуючи розуміння обрядів Щедрого вечора, владика Михаїл підкреслив, що комічні образи Меланії та Василія взяті із нашого щоденного життя: «В родині є так, що чоловік або жінка докоряють один одному. І тут, в цій Меланці і Василю, ті тертя заявляються і показують, яке наше життя смішне. Ми висміюємо самі себе в лиці тих осіб Меланки і Василія, бо вони відображають нашу дійсність. Ми дивимося на них як у дзеркало, але приходь свято і Господь нам каже приймати, щедрити і ми набираємо іншої радості та настрою, ми хочемо бути інакшими, аніж та Меланка, бо хочемо бути кращими. Тільки тоді та театралізація має місце у християнстві».

Повідомив о. Ярослав Малиш, учасник свята

* На фотографії - владика Михаїл ділиться призом конкурсу

Усі фотографії у галереї прес-служби Львівської архиєпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336