Пошук по сайту

«Різдвяні свята – це унікальний час, коли Господь хоче увійти до нашої душі», - владика Михаїл у Сокалі

Парафіяни, гості та священнослужителі Катедрального храму у м. Сокалі, Різдво Христове 2012 року, відсвяткували разом із Правлячим архиєреєм Михаїлом, який очолив богослужіння та благословив усіх присутніх.

Наприкінці Божественної літургії, єпископ Михаїл звернувся із привітальним словом у якому наголосив, що час Різдвяних свят є особливим: «Прийшов час для кожного з нас, щоб виразити свою віру, любов, щирість Богові, який прийшов до нас. Це є той унікальний час, коли Господь хоче увійти до нашої душі». Опісля архипастир звернувся до присутніх із закликом відвідати тих, які не можуть прийти до храму: «Ви є посланцями Христовими і ваше завдання відвідати, принести радість Різдва до своїх домівок, до тих які не могли прийти до храму… Радість, яка осіяла кожного з нас проситься щоби нею поділитися». «Тому Церква поручає нам відвідати хворих, ув’язнених, подорожніх, тих які у війську чи інших установах, які не можуть втішатися Різдвом», - сказав владика.

На завершення літургічної урочистості о. Ярослав Кащук, адміністратор Катедрального храму, заохотив вірних «колядувати на Собор» і наголосив, що Різдво Христове – це «торжество нашої віри» і тому потрібно відкрити наші серця та душі для Христа. Щоб наші доми наповнилися чеснотами християнського життя, любов’ю і миром».

Після святкових побажань увесь люд Божий колядував в наміренні завершення будівництва Патріаршого собору.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336