Пошук по сайту

Освячено храм Покрови Пресвятої Богородиці у с. В’язова

14 жовтня 2011 року у селі В’язова Жовківського деканату здійснено Чин освячення новозбудованої церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Свято очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун у співслужінні великої кількості священиків із сусідніх парафій. Побудова храму розпочалася у 1999 році, за о. Михайла Ткачіва, а завершилася цього року, за о. Миколи Віновського, адміністратора парафії.

Під час Архиєреської літургії, єпископ Михаїл закликав присутніх «довіритися Пресвятій Богородиці» і «щоб це довір’я йшло від нашого серця». Далі архиєрей зазначив, що Церква вчить нас брати приклад з Пресвятої Богородиці, «щоб так, як Вона служить Богові, так само і ми чинили… І це є запорука сили і успіху нашого християнського життя». У підсумку архипастир наголосив: «Плекаймо молитовний зв’язок з Богородицею, щоб і ми могли переконатися про щедрість Божих ласк і велику Його опіку над нами».

Після Літургії слово мав о. Михайло Ткачів, який разом із о. Йосафатом Воротняком, ЧСВВ, і тодішнім деканом о. Михайлом Кормило, 7 квітня 1999 року освятили місце, де зараз височіє прекрасний храм. о. Михайло, зі сльозами радості на очах, сказав: «Все забувається, але не забувається та любов, з якою ви прийшли сюди, де була вода (йдеться про несприятливе місце, де зараз стоїть храм) і думали, що з цього нічого не буде, але Богородиця допомогла нам. Тому дякую Богові за тих людей, яких Він дав на цьому шляху, і які вже переставилися до вічності». Під час цієї промови, не однин парафіянин вельми розчулився, бо добре запам’яталася душпастирська діяльність о. Михайла.

Слова подяки лунали для доброчинців новоосвяченого храму. Від імені Владики та від імені парафіяльної громади були вручені подячні грамоти усім меценатам, завдяки яким «Церква має можливість розвивати свою пасторальну діяльність». Особливої уваги була відзначена п. Настя Макогін, самотня жінка, яка заощаджувала гроші зі своєї пенсії та те, що заробляла із домашнього господарства жертвувала «на церкву». Тим самим «її вклад був більший ніж деяких бізнесменів», - зазначив о. Михайло Ткачів.

Літургічну урочистість провадив хор «Орфей» зі Львова, у складі якого співає виходець із с. В’язова. На завершення о. Микола подякував поіменно усім присутнім священнослужителям та побажав вірним радісного свята.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336