Пошук по сайту

Єпархіальна проща до Зарваниці

17 – 18 вересня 2011 року духовенство та вірні Сокальсько-Жовківської єпархії здійснили паломництво до чудотворного Марійського центру у Зарваниці. Оскільки Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун опікується також духовним проводом військовослужбовців, то проща об’єднала людей цивільних і військових. Разом творили молитву, йшли Хресною дорогою, сповідалися, причащалися та прославляли Господа.

Під час відкриття паломництва Владика Михаїл закликав усіх присутніх «заявитися перед Богом у вельми важних справах нашого життя». Тому що «ми не просто приїхали подивитися на це прекрасне місце і дати свою оцінку будівничим. Але ми прийшли, щоб заявити себе у християнському житті, перед Богородицею, перед Церквою і перед своєю Батьківщиною, що ми є нерівнодушні до життя і до того, що відбувається в нашій державі», - сказав архипастир.

У суботу ввечері паломники зійшлися на Божественну літургію, яку відправляли у літньому вівтарі біля парафіяльного храму. Проповідуючи, архиєрей застановився над значенням назви цьогорічного паломництва. «До Бога через Батьківщину, бо цю Батьківщину дав нам Бог! Століттями, поколіннями ми мріяли про свою Батьківщину і тепер вже 20 років, як ми святкуємо нашу незалежність та свободу, яка дісталася нам в спадщину. Багато поколінь хотіли це бачити, але Господь відкрив це лише нам», - зазначив Владика. Тому єпископ заохочував людей, «бути активними будівничими нашого життя у нашій Батьківщині».

Похід зі свічками продовжив молитовні чування на святому місці. Відтак було освячено воду, яку пили вірні на оздоровлення душі і тіла. Опісля відбувся концерт за участю Ансамблю пісні і танцю ЗСУ і вокального ансамблю «Орфей» зі Львова.

Недільна Літургія служилася у стіп головного Собору Зарваницької Божої Матері. Присутні священнослужителі разом з Правлячим Архиєреєм молилися за вірних Сокальсько-Жовківської єпархії, за військовослужбовців та за усіх присутніх паломників. Під час проповіді Владика Михаїл застановився над тим, що означає слово «зарваниця». «Це тут, монах побачив образ Матері Божої і його зарвало, підняло, окрилило і він почувся забезпечений, запевнений, що Матір Божа його збереже… «Зарваниця» - це наше давне слово, яке окреслює стан окрилення, захоплення Богом», - сказав архиєрей.

На завершення прощі усі спільно помолилися, щоб отримати повний відпуст, після чого єпископ уділив паломникам архипастирське благословення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336