Пошук по сайту

Реколекції для священнослужителів Сокальсько-Жовківської єпархії

У період з 3-го по 25-те травня, у реколекційному центрі в Брюховичах, відбуваються щорічні реколекції для священнослужителів Сокальсько-Жовківської єпархії. Над темою покликання до богопосвяченого життя роздумують понад двісті священиків, які протягом трьох днів кожного тижня збираються на спільну молитву та духовні науки. На даний момент реколекції звершили дві групи священнослужителів.

11 травня Божествену літургію очолив Преосвященний Михаїл Колтун, який закликав «жити спадщиною Євангелія і щоб воно стало нашою дорогою та нашою надією». «Наше завдання є прививати в собі священичі особливості. Щоб вони були приємними для тих кому ми служимо, і щоб ці люди могли довіритися нашому служінню і щоб відчували потрібність нашого служіння», - зазначив Владика.

Реколекції провадять о. Корнилій Яремак і о. Йоаким Ковальчук Чину Святого Василія Великого. Реколектанти застановляються над темами: воля людська в Божій волі; покликання священика слухати Слово Боже і співпрацювати з Його волею; віра – це не людське переконання, стосовно Бога, а спосіб спілкування з Ним, коли людина слухає Його слово і виходить на зустріч. Завдання священника полягає в тому, щоб докласти максимум зусиль і довести у відповідність свою волю з Божою волею. Також о. Йоаким Ковальчук заторкнув проблематику діяльності сект.

Під час реколекцій відбувається спеціальна зустріч із головою Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ о. Михайло Гарватом. Доповідач наголошує на пріоритетному напрямку діяльності Церкви – катехизацію, в світлі пастирських послань митрополита Андрея Шептицького, з нагоди 110-ї річниці його інтронізації на Галицький Митрополичий престіл. В ході зустрічі голова комісії наголосив на необхідності заснування парафіяльних катехитичних шкіл. Священики вели дискусію щодо актуальних труднощів у катехитичній діяльності.

Програма реколекцій передбачає виклад кандидата історичних наук Львівського Національного університету п. Андрія Васьківа, який підготував доповідь про Новітні релігійні течії та рухи в українському контексті.

Організатором реколекцій для священнослужителів Сокальсько-Жовківської єпархії є отець мітрат Іван Пігура, префект Навчального відділу нашої єпархії.

Для прес-служби єпархії
повідомили о. І. Пігура та о. М. Микита

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336