Пошук по сайту

Василь Палчинський рукоположений у сан священства

У Світлий понеділок, під час Архиєрейської літургії, у храмі св. Йосафата в м. Червонограді, Преосвященний Михаїл Колтун рукоположив у сан священства диякона Василя Палчинського, який походить із цієї парафії. Нововисвячений отець Василь навчався у Тернопільській Духовній семінарії та в Інсбрукському університеті (Австрія), де здобув ступінь доктора морального богослов’я.

Владика Михаїл під час проповіді зазначив, що «недовіра один до одного є болючим місцем у нашому житті. Але Господь вселяє нам правду: щоб ми молилися і вболівали за ближнього свого. Щоб в нашому серці був ближній. Цієї довіри до ближніх вчімося з Євангелія, від Пресвятої Богородиці, від святих та науки Церкви».

Згідно чину Божественної літургії, рукоположення відбулося після Великого входу. Довкола престолу диякона Василя провадив о. декан Петро Якимець. Відтак диякон прочитав «священичу присягу» і Владика Михаїл промовив над кандидатом найважливішу молитву висвячення «Божественна благодать».

Після Літургії о. Василь подякував Всевишньому за цей великий дар священства і засвідчив у своїй промові, що старатиметься ревно служити Богові та Церкві. Опісля нововисвячений уділив усім бажаючим своє перше благословення.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336