Пошук по сайту

Спогадування Урочистого В’їзду в Єрусалим та Хресної Дороги Спасителя

У Квітну неділю мешканці м. Жовква чисельно відвідали Божі храми. Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський, Михаїл Колтун, відслужив Божественну літургію у храмі Серця Христового, в якому збираються на молитву найбільше парафіян міста і яким опікуються ченці васильяни. У пополудневу пору вірні зійшлися на Хресну дорогу, яка процесійно пройшла біля основних церков та суспільно важливих будівель міста.

Під час проповіді у храмі Владика Михаїл наголосив: «Спаситель йде до людей, щоб за нас померти. Але Він цю жертву супроводжує любов’ю. Хоча люди викликають Йому «осанна», але він покірно сівши на осля йде за свій народ вмирати. Що може навернути народ? Ісус Христос дає нам приклад: покірно любити, витривало любити і жертвувати себе заради інших». Також Владика закликав усіх присутніх: «Щоб ми жили в злагоді, щоб ми носили тягарі один одного, щоб ми навчилися терпіти. Щоб не тільки базьки посвятили, але щоб поглибити свою віру: як ми живемо, яке наше відношення до ближніх?»

Освячення лози провів Преосвященний Михаїл та отець Веніямин Чернега, настоятель монастиря.

Хресна дорога розпочалася із подвір’я церкви Серця Христового. Владика Михаїл висловився так про сенс Хресної дороги Спасителя: «Ісус Христос бере наш хрест, хрест наших гріхів на себе. Наші провини він хоче вложити на свої плечі і терпіти за нас. Ісус прийшов на землю і хоче нас перемінити, щоб не наші гріхи свідчили про кару, але щоб Його любов до нас грішних свідчила про примирення наше з Богом».

Далі процесія Хресної дороги зупинялася поблизу таких місць: костел св. Лаврентія, монумент загиблим від комуністичного режиму, фігура Матері Божої перед замком, Управління пенсійного фонду, Районна податкова адміністрація, храм Пресвятої Тройці, Народний дім, Пологовий будинок, церква св. Лазаря (УАПЦ), Школа № 1, храм св. Йосафата, монастир сестер Служебниць, прилегла вулиця до церкви Серця Христового і завершилося молитовне дійство на головній площі Вічевій.

Участь у Хресній дорозі взяли декілька тисяч жовківчан.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336