Пошук по сайту

Празник Благовіщення у Підгорецькій чернечій обителі

7 квітня у храмі Благовіщення Пречистої Діви Марії, що діє при однойменному монастирі отців Василіян у с. Підгірці Бродівського деканату, урочисто відзначили престольний празник. Божественну літургію очолив Преосвященний Михаїл Колтун, який уділив нижчі свячення семінаристові Тарасу Дзьобі, вихідцю із м. Броди. Участь у храмовому празнику взяли вірні із Бродівщини, Бущини та Золочівщини.

У проповіді Владика Михаїл підкреслив необхідність довіритися Богові за прикладом Пресвятої Богородиці, а також «щоб ми довірилися Її материнству. Так як дитина довіряється батькові, матері, так само і ми є тими духовними, безпомічними дітьми у цьому загрозливому світі… Черпаймо від Богородиці того довір’я, яке вона виразила до Бога для нас, а це довір’я відкриє нам двері Божої милості… На цьому святому місці, де віками проводиться молитва і де довір’я до Богородиці розвивається, щоб переконувалися про щедрість Божої ласки у нашому житті».

Архиєрею співслужили: о. декан Степан Макар, о. ігумен Віктор Батіг, ЧСВВ, священики Іван Вихор та Богдан Вихор із м. Броди, а також ієромонахи із васильянських спільнот. Співав хор із м. Золочева. На завершення богослужіння відбулося освячення води та покроплення вірних.

Учасникам святкового дійства надіслав привітання Голова Львівської обласної ради, Олег Панькевич. У листі зазначено: «У день цього величного свята вітаю духовенство і парафіян, усіх, хто прислуговує в храмі і хто дбає про його ошатність, хористів, членів церковного комітету та братства, а також жертводавців. Бажаю, щоб ваша парафія щороку розросталася і славилася добрими справами».

Прес-служба Єпархії

Довідка
Підгорецький монастир ЧСВВ, що здавна звався Пліснеським, заснований ще в княжі часи, у 1180 р. У 1700 р. монастир відновив єдність з Апостольським престолом. В 1754 р. короновано Чудотворну ікону Божої Матері. Протягом століть, монастир був центром духовно-релігійного та просвітницького життя. В радянський час храм перетворено на склад, а приміщення монастиря використовувалося лікарнею. З 1989 р. чернеча обитель відновлюється і збирає Божий люд на молитву та духовну віднову.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336