Пошук по сайту

У 22-гу неділю по Зісланні Св. Духа єпископ Михаїл молився у Маркополі

У неділю, 17 листопада 2019 р. Б., єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що в с. Маркопіль, Підкамінського деканату, з нагоди 30-річчя виходу УГКЦ з підпілля та 20-річчя відновлення відпусту Чудотворної ікони Матері Божої Вознесенської і освятив її копію.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді владика Михаїл розважав над любов’ю до ближнього, на основі недільного Євангелія про багача і Лазаря, а також про роль Пресвятої Богородиці у житті християнина: «В цьому вимірному світі ми єднаємося у молитві і дякуємо за віру, яку перейняли. Ми маємо все спільне, яким маємо ділитись. Не Бог ділить, але Він довірив нам, щоб ми ділились, щоб не було так, як в притчі про багача і Лазаря. Любити один одного – це наш заповіт. Потрібно любити навіть коли ми цього не хочемо. Бог звертає увагу на Лазаря і хоче знайти його серед нас, знайти вірного, навчити щоб ми могли чинити діла милосердя. Господь хоче побачити нашу віру в Слово Боже. Бог нав дам чим ділитися – ділами милосердя, доброти, любові… Бог хоче щоб ми любили Його любов’ю.

Мені приємно з вами розділити радість храму, ікони яку посвячуємо в честь чуда, яка прославилася на наш край. Нас є так багато і вона хоче прославитися в житті кожного.  Тут знову приходить віра в Слово Боже: «Я твоя слугиня, нехай буде по слову твоєму». Сьогодні вона дає знаки, щоб ми могли до неї признатися. Своїми ласками вона відзначила цей край. Ми гуртуємося навколо неї, щоб збільшити нашу віру, щоб по нашій вірі нам сталося.

Ми всі отримали дар віри, але не всі його розвиваємо. Розвиваємо в хворобі чи потребі. Вміти довіритися Богові, який промовляє до нас через труднощі чи хвороби. Ми і сьогодні маємо великі випробування часу. Богородиця говорить в об’явленнях про навернення Росії, і ми маємо мати частку в цьому об’явленні. Ми це мусимо розвивати, щоб бути співзвучними у вірі. Те що ми дуже хочемо і віримо, воно станеться.

Тепер ми пригадуємо час легалізації УГКЦ. Хто міг знати? Бог в нашому житті творить чуда, щоб ми ще більше повірили. Ми живемо в особливому часі, з одної сторони маємо запевнення – Бог, Богородиця, її чудеса, але при тому ми стаємо немічними. Архангел Михаїл переміг тим, що перейнявся Богом і живе для нього, і це його перемога. Ми повинні так робити, бо в цьому наша перемога, сподівання, віра і наріжний камінь.

Поручімо один одного Пресвятій Богородиці, а вона нас поручить перед Богом та дякуймо Богові за дар життя, покликання і приналежність до цієї Церкви».

Після Божественної Літургії владика відзначив парафію грамотою та відбулось освячення води.

Адміністратор парафії, о. Василь Гершон, склав слова подяки архиєреєві за присутність та благословення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336