Пошук по сайту

Театралізована «Хресна Дорога» пройшла в м. Сокалі

20 березня запам’ятається молодшим і старшим сокальчанам, адже у місті відбулася театралізована «Хресна дорога», яку провела молодь товариства «Обнова» з Івано-Франківська. Спільно з парафіянами її пройшли і священики церкви апп. Петра і Павла – отці Ярослав Кащук, Василь Лепех, Михайло Ментух, Ярослав Валюх, Андрій Дутчак, керівники міста та району, директори, вчителі та учні сокальських шкіл.

А розпочалася вона з Катедрального храму. Від стації до стації линуло «Через Воскресіння, через Воскресіння, визволи нас, Господи», «Претерпівий за нас страсти, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас». На кожній з них відтворено Ісусову дорогу з хрестом людських гріхів, за які пішов на смерть Син Божий.

«Ми відчули та пережили катування Ісуса, Його муки, смерть, Воскресіння» - ділиться переживаннями учасник молитовного дійства. Старші люди витирали сльози, задумливо вдивлялися в обличчя «Сина Божого» й діти. Студенти товариства «Обнова» відтворили всі чотирнадцять стацій. Від першої – «Ісуса Христа засуджують на смерть», і до чотирнадцятої – «Ісуса вкладають до гробу». Учасники задумувалися над такими проблемами: «Світ і сьогодні грішний, у ньому панують боягузтво, страх, хабарництво, кар’єризм. Скільки людей шукають правди, порозуміння у різних інстанціях, доходить аж до Європейського суду. Чекають на всепрощення батьки у дітей, діти у батьків. Хіба до цього закликав нас Ісус Христос, хіба за це Він помер на хресті? Тож потрібно пам’ятати про це завжди».

Ісус Христос пройшов тяжкою дорогою до Голгофи. А чи змогли б ми повторити цей шлях? Задля спасіння, задля миру і всепрощення? І тут згадали книгу “Посланець таємного світу” про українського стигматика Степана Навроцького, котрий 22-річним юнаком відійшов у вічність, перенісши нелегкі фізичні випробування, усвідомлюючи важливість своєї місії. Він помер мученицькою смертю, бо обіцяв служити Богу та Україні...

На подвір’ї церкви студенти-католики відтворили розп’яття Ісуса. Було не по-весняному зимно, але студенти на хресті терпіли холод, пронизливий вітер, адже це – крапля, порівняно з тим, як за нас терпів Ісус Христос. Але яким радісним був момент, коли Він вийшов у світлому вбранні. А це означає, що Бог подарував людям життя, надію та мир – Воскресіння.

Настоятель церкви св. ап. Петра і Павла о. Ярослав Кащук подякував студентам-католикам за те, що вони так театралізовано відтворили Хресну дорогу. У свою чергу представник Товариства українських студентів-католиків «Обнова» подякував сокальчанам за запрошення, і наголосив, що в Івано-Франківську навчається чимало юнаків та дівчат з Сокальського району і запросив їх прилучатися до їхнього товариства.

Подав Василь Сорочук

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336