Пошук по сайту

Храмовий празник в Гаях Старобрідських

В неділю 13 жовтня 2019 р. єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро (Лоза) очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового свята в с. Гаї Старобрідські, Старобрідського деканату. Його преосвященству співслужили: адміністратор парафії о. Андрій Семенюк, о. Роман Біль та о. Богдан Вихор, у Святій Тайні Сповіді послужив о. Ярослав Царик.

В своєму слові владика звернувся до вірних: «Сьогодні маємо нагоду святкувати ваш храмовий празник. Розважаємо про тих, які носять ім’я християнина і є покликанні до святості в житті. Якщо ми кажемо, що хочемо в житті виконувати Слово Боже, жити згідно того, як бажає Господь, то маємо відкривати сторінки Св. Письма, шоб слухати Слово Боже, щоб воно для нас було важливим. Це Слово не є сказаним колись і для когось, воно актуальне для нас сьогодні. Перед Літургією ми освятили Євангеліє для вашої парафії. Слухаючи його ми будемо стояти на правдивій дорозі християнського життя і покликання.

Сьогодні в особі Марти і Марії євангелист Лука хоче звернути увагу на кожного з нас. Дуже часто в нашому житті ми маємо багато завдань, мало часу приділяємо щоб сісти в ногах і слухати. Бути зі своїм Господом, який так мене любить і хоче промовити до мене своє Слово щоб мене спасти, потішити, піднести, допомогти і благословити. Також ми чуємо як якась жінка серед народу промовила: «Блаженне лоно, що тебе носило і груди, що тебе кормили», ця жінка вказує на Пресвяту Богородицю, бо Вона є та, яка носила плід і годувала свої грудьми Ісуса Христа, Вона є та, через яку Ісус прийшов на цей світ задля нас. Хто як не Вона вміла це слово Боже в житті – слухати і зберігати. Вона хотіла досконало виконати волю Божу в своєму житті. Коли ми приходимо до храму і просимо благословення для наших дітей, для нашої сім’ї, звичайно найперше ставаймо перед Богом не як ті, що можемо щось для Господа принести, а з вдячністю і прославою, знаючи що від Нього єдиного приходить благословення.

Пресвята Богородиця розпростерла свій Покров на цілий світ, на всіх вірних. Молімося сьогодні за нашу Церкву, щоб цей Покров спочивав на кожному її членові, над нашою державою, над всіма тими хто її оберігає. Просімо сьогодні Пресвяту Богородицю щоб провадила нас, покрила і тримала нас під своїм покровом».

СВІТЛИНИ

На завершення о. Андрій подякував владиці за присутність, архиєрейське благословення та спільну молитву, бажаючи від всієї парафіяльної спільноти Божого благословення та Покрову Пресвятої Богородиці в єпископському служінні.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336