Пошук по сайту

Освячення храму в с. Ріпнів

13 жовтня 2019 р. Кир Михаїл (Колтун) здійснив чин освячення новозбудованого храму Покрови Пресвятої Богородиці в с. Ріпнів, а також рукоположив у сан диякона Андрія Сав'яка, та поставив у піддиякони: Олексія Лупія, Віновського Захарія, Годіся Володимира, Данчука Тараса - студентів ІФДС та Младена і Антонія з Хорватії.

"Боже благословення сходить на наших піддияконів і на дияконів, на священиків та на всіх нас. Кожному з вас дається Боже благословення, а взамін від нас вимагається віри", - наголосив у проповіді владика Михаїл.

"Так Господи, ми усі спраглі Твоєї ласки тут на землі, втомлені труднощами життя та безуспішними нашими стараннями про життя. Життя це не тільки здоров'я – це родина, діти, парафія, Церква. Життя, це є наша Україна в якій ми живемо і молимося про те, щоб у ній настав мир. Виглядає, що життя стосується не тільки мене одного, але стосується нас усіх, тому й Церква молиться за всіх. І ми сьогодні молимося до Пресвятої Богородиці, яка своїм покровом простягається на цілий світ - видимий і невидимий.

СВІТЛИНИ

Ми не тільки маємо пам'ятати про те, що Пресвята Богородиця колись народила Ісуса Христа, Спасителя нашого, але маємо вірити в це щодня, поглиблювати нашу віру в те, що Спаситель народився для нас, для кожного, щоб кожному засвідчити свою любов, і ми відповідно теж маємо засвідчити Богові свою любов, маємо дозволити Господеві заволодіти нашим життям, так, як Він заволодів життям Пресвятої Богородиці, яка згодилася з Богом: "я Твоя слугиня".

І ось, цей храм знаменується тими словами, що Марія приймає Бога в своє життя. Бог, як у храмі, замешкує в Пресвятій Богородиці, народжується і стає одним із нас, приходить до нас і звіщає нам Добру Новину, яку ми сьогодні чуємо з уст апостола, з уст євангелиста. На Боже Слово світ міняється, життя міняється. А що для того треба? Настирливості, віри і бажання, які мала хананейка, про яку ми щойно чули. 

"Не маємо іншої надії, не маємо іншої захисниці, крім Тебе о Божа Мати".

Ми сьогодні в церкві, в наших молитвах вміщаємо ввесь світ разом з Пресвятою Богородицею. Вчімося від Неї, бо Вона є прикладом віри, "це я, Твоя слугиня, нехай станеться мені по слову Твоєму", покори та любові, щоб нам вистарчило її на цілу родину, на дітей, на Церкву, на Україну і навіть на ворогів, щоб ми не відвернулися від того, хто нас просить. А ми так часто цю формулу забуваємо і не знаємо як Божа ласка має до нас прийти. А вона приходить через любов. 

Як Пресвята Богородиця засвідчила свою любов перед Господом, так вона увійшла в Його ласку, і з цією ласкою Вона сьогодні з нами ділиться. І ми сьогодні Їй цей храм посвячуємо - храм Божої ласки, щоб ми могли удостоїтися на свідчення всім іншим про те, що Пресвята Богородиця нами є вибрана для нашого храму, для нашого життя, щоб Вона неустанно просила за нас, а ми маючи віру отримали ці Божі ласки, які Господь застеріг для кожного хто просить, хто хоче, хто вірує, щоби і по нашому серцю, по нашій вірі нам сталося, щоб ми могли з переконанням свідчити цю Божу ласку, яка сходить сьогодні, яка чекає нас в послідуючому нашому житті і в усіх наших стараннях. 

Повірмо, що Пресвята Богородиця, це та, яка Богові служить, Вона так само старанно і свято хоче послужити і нам, так, як своїй дитині. Вона має цю любов до нас. Стараймось в свою чергу і ми мати таке довір'я до Пресвятої Богородиці і радіти цим". (Зі слова преосвященного владики Михаїла).

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336