Пошук по сайту

"Що я маю зробити для України? Чесним, християнським життям здобувати хліб і ділитися ним..." - Кир Михаїл в Сокалі, у день Незалежності

У 28-му річницю Дня Незалежності преосвященний владика Михаїл очолив Божественну Літургію у катедральному соборі свв. апп. Петра і Павла в Сокалі. Після Богослужіння відбулася хода до пам'ятника Тарасу Григовичу Шевченку.

У своїй проповіді архиєрей наголосив на 30-літті виходу з підпілля УГКЦ, згадавши про моменти переслідування, через які перейшов і сам владика.

"Сьогодні є свято для нашого життя з вами. Бог подарував нам живе свідчення нашої Церкви.

Бог нам дав цей світ, щоб ми його любили, бо люблячи цей світ, це сотворіння, люблячи одинодного, ми славимо Бога. 

СВІТЛИНИ

Одним із дарів, котрі нам дав Господь, є свобода, щоб ми могли себе реалізувати, незалежність, щоб ми могли себе організувати, щоби Божа благодать була між нами, щоб з Божою ласкою ми могли будувати державу - спільне наше життя - до цього нас Бог кличе. 

Що ми хочемо зробити для України, для нашого життя з вами? Бог бачить це в серці кожного. Що ми хочемо? Що я маю зробити для України? Чесним, християнським життям здобувати хліб і ділитися ним, бути щирими, відкритими на всі потреби довкілля, любити цю землю, на якій Господь дав нам жити, щоб вона нам родила, а ми так часто є невдячними Богові... А це є Україна, на кожному місці де ми є, це Україна, і на кожному місці кожен з нас має будувати Україну, ту, яку він хоче бачити, якою хоче тішитися. Наскільки нам треба прикладати багато зусиль, щоб цю Україну сформувати в своєму домі, на своєму подвір'ї, на своїй дорозі, куди ми йдемо і як ми йдемо. Це є наше з вами завдання. Воно не легке, бо треба нести не лише свій тягар, а й тягар ближнього, але маємо робити це з любові до Бога.

Коли ми будемо горіти своєї ревністю, ми зуміємо запалити світ нашою Україною. Не вщухаймо в своїх сподіваннях, в своїх стараннях. Хай наше серце відкриється перед Богом..." Зі слова Кир Михаїла (Колтуна).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336