Пошук по сайту

Фестиваль сім'ї в Кам'янка Бузькій

Сім’я – це "божественне ми". Людина, сотворена на образ і подобу Божу, саме в Таїнстві Подружжя, взаємного дарування любові, є образом Пресвятої Трійці, де є три Божі особи, що становлять одного Бога. 

                           Глава УГКЦ Блаженніший Святослав

 

28 липня у м. Кам’янка-Бузька на парафії Преображення Господнього УГКЦ  спільнота аніматорів Катехитичної школи св. Володимира організувала чудове сімейне свято – такий собі подарунок громаді міста з нагоди року сім’ї: Парафіяльний Фестиваль сім’ї. З цієї чудової нагоди організатори запросили чимало цікавих особистостей та організували кілька навчальних зустрічей для батьків, а також створили розважальну програму для діток і їх сімей.

СВІТЛИНИ

Усе це дійство розпочалося із Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Петро (Лоза). Свою проповідь душпастир зосередив на тому, що батьки повинні прививати дітям любов до Бога ще змалку, тому що першою школою дітей є батьки, саме вони мають передати ту віру дітям своїм, як колись отримав це передання віри Володимир Великий і приніс на наші землі: "Сьогодні, коли ми молимося за наші родини, за наші сім’ї, напевно, є надзвичайно важливо, щоби це передання віри відбувалося у наших родинах. Перше передання віри, перше прищеплення цього пізнання Господа Бога відбувається у наших сім’ях. Обов’язком батьків є не тільки виростити дитину, а й привести її до Бога, прищепити любов до Бога". Владика закликав любити це передання віри і передавати наступним поколінням: "Наше минуле побудоване на цьому міцному камені Божого слова, на цій вірі, яку отримав Володимир Великий і приніс на наші землі. Цю віру, яку прийняли наші батьки і передали нам, щоби ми втішалися тим Божим словом".

Після розважальної програми від аніматорів, поки діти гралися з казкаркою, відбулася відкрита зустріч для подружніх пар з владикою  Петром. Окрім цікавої доповіді, кожен охочий мав можливість поспілкуватися з владикою, дізнатися відповідь на питання, яке зацікавило.

Фестиваль продовжився вечірньою програмою. Її відкрили своїм концертом семінаристи ЛДС Святого Духа, гурт «SofiBand», які зарядили усіх присутніх парафіян та гостей свята неймовірним настроєм на весь вечір. 

Вечір продовжився лекцією-тренінгом "Небезпеки та виклики для подружжя у ХХІ ст." для батьків, яку провів о. Дмитро Романко – священник УГКЦ м. Львів, тренер з особистісних стосунків, спеціаліст з статевого виховання, а дітки разом з аніматорами розважалися під запальні банси й веселі ігри.

Духовною молитовною частиною вечора стала молитва ТЕЗЕ та духовні розважання з о. Тарасом Когутом. Усі присутні охоче доєдналися до співаної молитви під гітару, бо, як говорив св. Йоан Злотоустий, коли співаємо, ми молимось вдвічі. 

Завершальною ноткою нашого Фестивалю став сімейний перегляд фільму під чарівним, літнім, зоряним небом на галявині біля храму, де дітки з батьками у взаємних родинних обіймах переглядали щирий дитячий фільм, який навчає доброти, наполегливості до любові і віри в краще. 

Щиро дякуємо усім, хто розділив ці радісні миті на святі з нами, хто старанно працював над створенням цього затишного сімейного свята. Ми щиро віримо, що такий Фестиваль сім’ї стане доброю сімейною традицією для усіх християн і ця традиція не залишиться лише у Кам’янці-Бузькій, а й полетить у інші містечка й села збирати сім’ї біля ватри Божої любові й благодаті і знаємо, що саме у такі дні наш Татусь щиро радіє за нас і обіймає усіх своїми всемогутніми, повними тепла й затишку, руками, бо ж «Де двоє або троє зберуться в Моє Ім’я, там Я серед них» (Мт.18, 20).

ЯРИНА КРЕДЕНС – аніматор

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336