Пошук по сайту

Посвячення іконостасу у Жвирці

12 липня у свято Первоверховних апостолів Петра і Павла, у храмі Зіслання Святого Духа у с. Жвирка, Сокальського р-ну., Кир Михаїл Колтун здійснив чин освячення іконостасу.

Архиєрей також привітав настоятеля храму о. Петра Звіра, декана Сокальського, з іменинами:

"Хочемо сьогодні привітати отця нашого Петра і побажати йому цієї відданості ап. Петра, ім'я якого він носить, щоб він уподібнявся в ревності, у відданості, в жертвенності - своїй родині, Церкві, парафії, і щоби він міг досвідчити в собі цю щердість Бога, коли даючи трішки, Господь винагороджує сторицею.

Отче Петре, великий скарб нашої віри Господь нам передав, щоб ми могли цією вірою втішатися, а ми для Тебе бажаємо святого натхніння, доброго здоров'я, успіху в тих добрих Твоїх намірах, щоби служити для парафії у своїй пастві. Щоби оця любов, яку Ти плекаєш до людей, щоб вона сторицею воздавалася, бо ось скільки люду Божого є перейняті сподіванням на кращі наші часи. Хй Бог благословить Тебе, Твою родину і всі Твої старання, які роблять Тебе успішним в житті, на многії і благії літа". 

СВІТЛИНИ

У своєму слові архиєрей наголосив на апостольському служінні.

Владика зауважив, що: "нам потбірно були в ласці Божій, щоби цей світ, в якому живемо, ми могли по Божому сприймати", щоб ми могли жити в любові і бачити Боже світло в своєму житті, а також ділилися ним з оточуючими. "Тривати в Любові, тривати у вірі, і тоді ця віра додаватиме нам впевненості перемагати будь-які труднощі".

Владика згадав про недавні переслідування Церкви в підпіллі і підкреслив, що завдяки вірі наших попередників ми сьогодні маємо цей храм, в якому вже посвячуємо іконостас. (понад півтора року тому, у храмі було посвячено церковні дзвони).

"Ми можемо втішатися, що коли ми спільно, разом про щось згодимося і молимося, то Бог присутній між нами (пор. Мт. 18, 20). Довірмося один одному, щоби ми годилися про добро між собою і молилися про це, і все нам вийде... Коли Господь своєю ласкою торкнеться кожного з нас, яка це невимовна радість. То так, як в Євангелії знайти скарб і ним тішитися. (Мт. 13, 43-46).

Так само й апостоли перейнялися Господом, бо Він їм, простим людям, рибакам, запевнає свою поміч. Він якраз вибрав те упосліджене зі світу, щоби засоромити гордих. І вони це відчули, - наскільки Божа ласка діяла в них, і ми цю віру успадкували. Я вам сьогодні всім зичу тієї віри в життя, щоб ви могли в житті обирати краще, бажати кращого і молитися про краще, не розчаровуватися... Молімося, щоби Господь Бог відкрив наші очі, дав Свого Духа Премудрості, щоб ми могли оцінити один одного, як живий Божий помисел, сповнений Божою благодаттю.


Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336