Пошук по сайту

Перший церковний мініфутбольний турнір імені блаженного священномученика Климентія Шептицького проходив у Бродах

Перший церковний мініфутбольний турнір імені блаженного священномученика Климентія Шептицького, 150 років від народження якого відзначають цьогоріч на державному та всецерковному рівнях.

Організатором турніру стала парафіяльна спільнота Собору Пресвятої Богородиці та св. Теклі, що на Старих Бродах, та Бродівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. #4. Метою турніру є не лише змагання та визначення найсильнішої команди з мініфутболу, але насамперед привернення уваги до постаті блаженного Климентія Шептицького, який ревно виконував своє покликання в усіх сферах діяльності: будучи політиком Польського Сейму він дбав про права найбільш пригнічених, тобто селян, будучи монахом, священником та архимандритом Студитського монастиря, він рятував євреїв від нацистів та переслідування, тим самим, пізніше ставши Праведником народів світу, будучи у в'язниці Володимирського централу, він продовжував молитовно служити Богові та підбадьорювати інших в'язнів.

СВІТЛИНИ

Таким чином, його справді можна назвати Людиною з великої букви, що завжди проявляла свою людяність через здійснення власного покликання. Саме тому, і ми повинні вчитися цього у постаті Климентія Шептицького, плекаючи чесноту людяності на футбольному полі, у команді, на роботі чи у колі друзів. Це стало першою метою турніру. Окрім цього, такі змагання, організовані під егідою Церкви, намагаються проводитися за правилами "чесної гри", уникаючи лихослів'я, нецензурної лексики, приниження один одного та нездорової конкуренції. Також це чудова нагода показати суспільству, а особливо молодим людям, що Церква - це не лише інституція, замкнена у стінах будівлі із хрестами, але насамперед це спільнота вірних, спільнота, яка вміє гарно проводити час, займатися спортом та щиро радіти життю через такі середники як футбольний турнір. Сподіваємося, що цей турнір не стане єдиним, але щорічним і традиційним, і наступного разу нам вдасться його провести на більш високому рівні, адже розвиватися є завжди куди. Окрім цього, маємо надію, що постать блаженного священномученика Климентія Шептицького стала більш значною для кожного учасника, - чи це гравця, а чи вболівальника, - цього першого церковного мініфутбольного турніру.
Загалом у футбольному турнірі взяли участь вісім команд: "Адреналін" (Броди), "Red Fails" (Броди), "Ніка" (Броди, парафія св. Теклі), "Старі Броди" (Броди), "Сокіл" (Броди), "Енергія" (с. Попівці), "Парафія св. Юрія" (с. Лугове), "Підкамінь" (с. Підкамінь), які були розділені на дві групи. Опісля трьохденних футбольних двобоїв до фіналу турніру вийшли команди "Адреналін" та "Red Fails". Переможця фінального протистояння, після 30 хвилин запеклої боротьби та рахунку 2:2, визначила "футбольна лотерея" - серія пенальті. Більш влучними виявилися гравці команди "Red Fails", які й стали першими переможцями церковного мініфутбольного турніру імені блаженного священномученика Климентія Шептицького та забрали Кубок. Окрім цього, усі учасники змагання були нагороджені пам'ятними грамотами за участь. Судді, організатори турніру та медики були відзначені подяками та призами у вигляді духовної літератури. Натомість, призові місця - третє, друге та перше - отримали медалі та кубки. Варто також зазначити, що кращим воротарем турніру став Юрій Сурмай (команда "Адреналін"), а кращим гравцем - Юрій Капустинський (команда "Red Fails"), які отримал и особисті нагороди. 
Насамкінець, дякуємо усім учасникам за активність та гідну спортивну поведінку, усім вболівальникам за віднайдення часу та участь, усім організаторам за докладені зусилля та добре упорядкування, а також усім добродіями, особливо Львівська освітня фундація, які завжди відкриті та доброзичливі до наших проектів.

Відеосюжет ТРК Броди 

Фото: Голос Відродження

Інформацію подав Іван Вихор 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336