Пошук по сайту

Відбувся VI Фестиваль Хорів Сокальсько-Жовківської єпархії "Тебе Бога хвалимо"

29 червня 2019 р. Б. з ініціативи о. Михайла Микити, у храмі свв. Володимира та Ольги у Львові, відбувся VI фестиваль Хорів Сокальсько-Жовківської єпархії "Тебе, Бога хвалимо" в якому взяли участь 28 хорових колективів (більше 500 осіб).

Розпочався фестиваль молебнем до новомучеників УГКЦ, який очолив владика Петро (Лоза). 

Після привітання архиєрея прозвучав гімн фестивалю - пісня св. Амброзія Медіоланського "Тебе, Бога, хвалимо" (аранж. Ю. Антківа). Вперше у фестивалі взяв участь хор священиків Сокальсько-Жовківської єпархії. Зведений хор також виконав твір "Тебе поєм".

"Цей фестиваль, який тут відбувається, присвячений року сім'ї, і ми особливо молимося за наші родини, за наші сім'ї. Поручаймо Богові наших дітей, наших подругів - чоловіка і жінку, щоби вони завжди віднаходили ту силу прославляти Господа Бога і жити згідно Його заповідей.

СВІТЛИНИ

Сьогодні з вашим співом звучатиме не лише пісня, а й молитва. Нехай ця молитва буде благословенням для всіх наших українських сімей, для наших родин".

Також владика пригадав, що цьогоріч наша Церква в особливий спосіб спогадує новомучеників, блаженних Климентія Шептицького, о. Омеляна Ковча, Тарсикію Мацьків та Йосафату Гордашевську. "Коли ми дивимося на життя тих новомучеників, ми хочемо також сказати: Господи, ми хочемо Тебе любити, хочемо бути Тобі вірними, хочемо в своєму житті також осягнути ту святість, яку осягнули новомученики. Хочемо, щоб наша Церква розвивалася, процвітала і освячувалася... Бажаю всім нам, дорогі браття і сестри, щоби ця святість, ця вірність Господу Богу завжди палала в наших серцях... Сьогодні ми також маємо стати святими, тими, хто має запалити і передати цю віру в нашій Греко-Католицькій Церкві, тим, хто прийде після нас". (Зі слова владики Петра).

На завершення учасники фестивалю переглянули мюзикл "Гуцулка Ксеня" у кінотеатрі в ТРЦ "Ашан".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336