Пошук по сайту

Наша єпархія збагатилася новими священиками

13 березня, у Катедральному храмі св. апостолів Петра і Павла в м. Сокалі, з рук Правлячого Архиєрея Михаїла Колтуна, прийняли священичі свячення Йосип Скоробогатий та Василь Ждан. отець Йосип, виходець з м. Соснівки, проходив дияконську практику в Червоноградському деканаті, а отець Василь, уродженець с. Сілець, практикувався у храмі св. Йосафата в м. Жовква. Обидва ієреї закінчили Тернопільську Духовну семінарію.

Божественну літургію очолив Преосвященний Михаїл Колтун. З Владикою співлужили священики Катедрального храму: о. Ярослав Кащук, о. Василій Лепех, о. Михайло Ментух, о. Ярослав Валюх, о. Андрій Дутчак та о. Андрій Івашко. Після Великого входу відбувся Чин поставлення у пресвітери.

Услід за Євангелієм Владика Михаїл звернувся до вірних із Великопосним посланням. На завершення Літургії Владика ще взяв слово і говорячи про Натанаїла, якого Господь бачив під смоковницею без його відома, зазначив: «Ми є такими, що не сховаємося від Божого ока. І як добре коли Боже око загляне в наше щире серце. Коли воно побачить там смирення, любов, прощення для ближніх своїх, та зичливість до якої Він закликає. Тоді насправді Боже око возрадується нами і ми переконаємося про дію Його благодаті у нашому житті».

Наприкінці спільної молитви Владика Михаїл розповів вірним про Виборчий синод під час якого виберуть нового Главу УГКЦ та закликав вірних молитися за його успішне проведення.

Архиєрейську літургію транслювало радіо «Сокаль» на хвилях 101FM.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336