Пошук по сайту

Ікона Зарваницької Богородиці у Белзі

з 17 по 20 червня чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері перебувала у храмі Перенесення мощей св. Миколая в м. Белз.

19.06 Божественну Літургію храмі очолив преосвященний владика Петро (Лоза). 

Говорячи, про об'явлення Пресвятої Богородиці в різних місцевостях, архиєрей зауважив, що "Господь, через свою Матір, хоче нам, людям, подарувати багато ласк. В часі молебню ми звертаємося до Богородиці, як до нашої заступниці, яка вислуховує молитви тих, які до неї звертаються. В молебних стихирах ми співаємо: "за всіх ти молишся благая. За тих, хто прибігають з вірою під могутній твій покров".

СВІТЛИНИ

Зарваницька ікона подорожує по нашій єпархії, для того, щоби привернути увагу до важливих цінностей християнської родини, розпочавши тим самим щиру молитву за наші сім'ї. Саме на цю тему у травні цього року проходив синод єпископів у Зарваниці. 

Владика наголосив на великому відсотку розлучень, які стаються сім'ях, заохотивши при тому бути витривалішими один до одного, вміти стерпіти, часом поступитися і спільною плекати взаємну любов у подружжі. Коли переживаємо труднощі, тоді не потрібно пускати все на самоплин а маємо просити заступництва Пресвятої Богородиці. Про це нам говорить Святе Письмо, коли описує історію першого публічного чуда, котре Ісус вчинив в Кані Галилейській. Коли на весіллі забракло вина, то саме Богородиця з вірою звернулася до Нього про домомогу і Господь не відмовив Їй. "Тепер ми бачимо до кого нам потрібно йти, щоби ця вода повсякдення, ставала вином радости". 

"Бог творить чуда в нашому житті, нам залишається лише до Нього приходити і робити те, що каже Пресвята Богородиця: "все, що Він вам скаже, зробіть". Отоді ми усвідомимо і побачимо, що для Бога безвихідних ситуацій не існує.

Знаходьмо той час для Господа Бога, знаходьмо той час особисто, а особливо знаходьмо той час в наших родинах, в наших сім'ях, щоби діти бачили і розуміли, що їхні батьки моляться, що їхні батьки йдуть до церкви і вміють довіряти Богові, але цього діти вчаться вже від колиски, до свого повноліття. Діти дуже дивляться на своїх батьків. Я би просив щоби ви старалися разом в сім'ї молитися, знайти кілька хивлин, щоби всі разом стали на молитву, щоби попросити благословення для своєї сім'ї, для міста в якому живемо, для роботи, на якій працюємо... Дозволяймо Христові бути серед нас, пробуймо практикувати спільну молитву в наших сім'ях, в наших родинах.

Ми також знаємо про цей заклик, який вже більше п'яти років був проголошений Синодом наших Єпископів, про те, щоби кожного дня, о 9-ій годині вечора молитися за мир і спокій в нашій державі, за припинення війни. Відновімо цю постанову, відновімо цей заклик і кожного дня о 9-ій годині вечора практикуймо всі разом встати і спільно помолитися "Отче наш" і "Богородице Діво" чи хоч би одну десяту вервиці за мир і спокій, за припинення війни, але і одночасно, за нашу сім'ю, за нашу родину, щоби в нас була та сила прощати один одному, не піддаватися спокусі, яка дуже часто бере гору над нашою волею. Пам'ятаймо про те, що Богові все можливо. Молімося з нишими дітьми, бо "хто просить, тому буде дано, хто стукає, тому відчиняють..."

Нехай той час перебування цієї ікони тут, у вашій парафії і для околиць, буде тим благословенним часом, і нехай цей Божий Мир зійде в наші серця, в наші родини, на нашу землю. Амінь". 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336