Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив молебен в Сокалі та привітав мешканців з нагоди дня міста

В неділю 26 травня 2019 р. Б. в Сокалі проходили святкування з нагоди дня міста. З цієї нагоди преосвященний владика Михаїл, у співслужінні священиків, очолив Молебень до Пресвятої Богородиці у катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля подався на площу міста, де проходили урочистості з нагоди святкування.

Проповляючи пастирське слово архиєрей заохотив вірних до частішого слілкування з Живим Богом, щоб таким чином якомога більше поглибити свої зв'язки з Воскреслив Христом.

"Ми знаходимося в часі діяння Воскреслого Ісуса Христа. В часи апостолів, Ісус спілкувався з ними наживо, щоби вони, повіривши, передавали цю радість, цю новину до нас. І ми, що прийняли християнство, маємо відізватися до Воскреслого Христа. Нам потрібно спілкуватися з Ним. Нам належить спілкуватися з Богородицею, так, як і апостоли збиралися разом з Богородицею, і це була повнота церковна. 

СВІТЛИНИ

Коли вони молилися, коли збиралися в ім‘я Господа, тоді Господь до них промовляв, Господь до них приходив. Нашим завданням є - бути чуйними і ревними, щоби ми могли спілкуватися з Богом через Його настанови. Ми повинні вірити в те, що Христос є між нами і вислуховує наші молитви.

Наша молитва не має бути завчена, без уваги, але нам треба спілкуватися з Богом воскреслим, живим, тому, що Він сказав: "я буду з вами повіки, я вас не полишу". 

Мусимо прикладати зусиль для того, щоб вірити в Живого Христа, який є між нами. Однак в наших молитвах маємо пам‘ятати не тільки про себе, але також з великою зичливістю і великодушністю молитися за Церкву, за своїх ближніх і за жителів цього міста, день якого сьогодні святкуємо. Запросімо Господа, щоб Він завітав в наше життя.

Ми хочемо чути Його живе натхнення, пробудження нашої віри, щоб ми не були монотонними в нашому наївному очікуванні. Це має бути живе спілкування з Богом, бо так, як ми живемо в світі і дихаємо повітрям, так, як ми споживаємо їжу чи п‘ємо воду, так Господь наповняє світ своєю присутністю і є серед нас. Нам треба намагатися признати цю правду, щоби наша молитва була живою. Щоби так само, як за часів апостольських, так і в теперішній час, Господь явив нам свою благодать. Будьмо охочими вниктуни в Божий світ і Його благословення..." заохотив у своєму слові владика Михаїл.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336