Пошук по сайту

Відбулася проща в Заглині

11 - 12 травня відбулася проща до Пресвятої Богородиці у марійському місійному центрі Заглина Рава-Руського протопресвітеріату. Вже традиційно проща відбувається кожного року в День Матері.

Розпочалось все суботнього вечора молебнем до Пресвятої Богородиці. Опісля була співана вервиця Славних Таїнств біля джерела. З гарним настроєм люди відправились додому на відпочинок.
В неділю відбулась головна подія прощі – Архієрейська Божественна Літургія яку очолив преосвященний Архиєрей Петро (Лоза) у співслужінні з численним духовенством. Також, в часі прощі, багато людей мали можливість отримати Таїнство Покаяння.
У своїй проповіді Владика наголосив на важливості особи матері в житті людини. Окрім рідної мами також у християнина ще є хресна мама, на якій лежить відповідальність християнського виховання. Говорячи про пошану до своєї землі Кир Петро зауважив, що матір’ю також є наша батьківщина і їй треба дарувати свою любов. І, звичайно, найбільш люблячою Мамою всіх нас є Пресвята Богородиця, яку ми особливо вшановуємо в цей день на цьому святому місці.

СВІТЛИНИ

о. Михайло Захарко

Фото, Оля Васильків

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336