Пошук по сайту

25-ліття храму св. влкмч. Юрія в Буську

5 травня 2019 р. Б., парафія св. влкмч. Юрія в м. Буськ святкувала своє 25-ліття. З цієї нагоди Божественну Літургію очолив владика Михаїл.

Свою проповідь архиєрей базував на навчанні катехизму УГКЦ "Христос - наша Пасха", заохотивши до поглиблення своєї віри, "щоб ми не втратили Бога, Його провидіння, Його сили, якою Він супроводжує світ і веде до досконалості, до звершення. 

СВІТЛИНИ

Воскреслий Христос діє між нами. Наша віра вчить нас, що Господь Бог ані на мить не залишає весь світ, який Він премудрістю сотворив. Ісус Христос приходить у світ для того, щоби нерозривно з'єднатися в тілі і крові зі своїм творінням - із нами. 

Христос показує нам, що ми теж, після воскресіння будемо прославлені, якщо ми самі звичайно віримо в це і докладаємо зусиль для того, щоби тривати в правді Воскреслого Христа і творити добро, цю добру новину, до якої Господь нас покликав. 

Апостоли також були збентежені, коли їхня віра захиталася, але Господь з'являючись їм, посилає їх у світ проповідувати, запевниши, що своєю присутністю буде з ними по всі часи. І ті часи прийшли до нас з вами. В тих тривожних часах ми також шукаємо опори в житті, щоби себе впевнено почувати...

Як і апостол Тома, ми маємо признати Бога у своєму житті і повірити в Нього та втішатися цією вірою, будучи готовими до терпінь, до труднощів, на подвиги, на витривання. Сьогодні є багато причин для того, щоб знеохотитися і зневіритися, здатися перед труднощами, але Господь в кожного з нас вкладає свою благодать...

Не чекаймо, подібно до Томи, коли Господь об'явиться нам, бо "не знаємо ні дня ні години, коли Син Чоловічий прийде", але завжди стараймося в своєму сумлінні, в своїй душі проявляти віру в Бога та в Його Слово, віру в те що Господь нас не полишає, тому, що сам Він твердить що буде з нами повсякчас, каже: "просіть, і буде вам дано", але просімо з вірою живою та витривалою..." (Зі слова владики Михаїла).

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336