Пошук по сайту

У Жовкві молитовно пом’янули Тараса Шевченка

10 березня, у день 150-ої річниці відходу у вічність Тараса Шевченка, громада м. Жовкви молилася і згадувала особу великого українського поета, письменника та світоча народної мудрості. Панахиду відправив о. Василь Батюк, декан Жовківський. Захід відбувся на центральній площі міста, де буде споруджено пам’ятник Кобзарю. У молитві та поминальному віче взяли участь мешканці міста, місцева влада та учні середніх шкіл.

о. Василь Батюк звертаючись перш за все до молоді наголосив: «На сьогодні Біблія і Кобзар Шевченка мають бути на столі кожного українця». На цих орієнтирах має будуватися особистість молодої людини і приклад життя показаний у цих книгах допоможе кожному зрозуміти ким є і куди має прямувати.

Промови і процитована поезія Тараса Шевченка ще раз підкреслили величність постаті Кобзаря, а спів Хорової капели «Розточчя» додав святковості цій події.

До 200-річчя з дня народження Кобзаря планують спорудити пам’ятник у Жовкві. Тепер же існує лише пам’ятна плита біля якої відбулося віче і перед якою кладуть квіти шанувальники поета.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336