Пошук по сайту

Владика Петро очолив Єрусалимську Утреню у Жовкві та вшанував Плащаницю у кількох храмах

26 квітня у П‘ятницю страсного тиждня владика Петро відвідав храми у Кам‘янці-Бузькій, в селах Сілець, Колоденці, Руда Сілецька, в смт. Куликів та у Жовківському монастирі оо. Василіян, де вечором очолив Єрусалимську Утреню.

У Своєму слові архиєрей наголосив на великій Любові Бога до людини, пригадавши, що Господь, Який знає наше серце, прийшов насамперед не до праведних, а до грішних, щоб відкупити своєю смертю на хресті кожну людину. Він і до тепер цілковито віддається нам у Пресвятій Євхаристії. 

СВІТЛИНИ

"Євангеліє говорить нам, що, хто не готовий терпіти, той не готовий любити. Бо якщо ми когось любимо, то для цієї особи стараємось зробити все якнайкраще. Так само і Господь Бог, прийшов на землю, прийняв наше тіло, стався людиною і сказав: я тебе люблю. І то не були просто сказані слова, Він це зробив своїм прикладом. Господь показав, що кожен з нас є для Нього настільки важливий, що Він готовий померти, віддати своє життя, щоби кожна людина жила.

Причиною Його смерті є мій гріх... Але Господь, Який добровільно прийняв ці страждання і тим показав свою безмежну любов до мене, до людини, Він настільки шукає за мною, що сходить до гробу, щоби в цьому гробі мене зустріти, щоб мене з цього гробу воскресити, підняти...

Кожна Служба Божа - це безкровна жертва, яку Господь робить заради мене... 

Освячуймося тими днями і шукаймо можливості, щоби бути біля Господа, щоби в нас завжди було велике бажання мати час на особисту молитву, мати той час, щоби в неділі і свята прийти до храму Господнього, бо Служба Божа є для мене, це не я роблю службу Богові, а Господь сходить, щоб мені послужити. Це для мене Він готує цю трапезу Тіла і Крові, бо хоче наділити мене своєю благодаттю.

Бог без мене обійтися може, але я без Бога обійтися не зможу...". (Зі слова владики Петра).

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336