Пошук по сайту

Реколекції в Куликові з Владикою Петром

 

З 18 по 21 квітня при парафії св. Димитрія в смт. Куликів, відбувались великопостні реколекції, які цьогоріч провадив владика Петро (Лоза). Також архиєрей мав окрему зустріч з молоддю.

Завершились реколекції Квітну неділю архиєрейською Божественною Літургією. Також владикою Петром було поставлено в чин піддиякона, випускника ІФДС, Петра Лозу.

У своїй проповіді архиєрей підсумував тему реколекцій та звернув особливу увагу на новозавітній заповіді любові, пригадавши, що "Бог чекає на кожного з нас. Його Серце завжди є відкритим для того, щоби нас прийняти". Також владика наголосив на цінності Божественної Літургії, пояснивши суттєві моменти Євхаристійної Жертви.

СВІТЛИНИ

"В часі великого посту, особливу увагу ми звертаємо на те, щоб очистити своє серце, бо якщо ми перебуваємо у грісі, тоді ми самі себе відділяємо від Бога і віддаляємось від Нього. Але кожного разу, коли приходимо до сповіді і маємо нагоду прийняти Святе Причастя, тоді ми відкликуємося на слова Євангелія, якими Господь закликає нас: "прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені, і я облегшу вас" (Мт. 11, 28).

Пояснюючи значення свята Входу Господнього до Єрусалиму, коли "Христа вітають як переможця", владика заохотив призадуматись: "а який же є цей мій Цар? Хто є оцей Господь і яке є Його Царство? Чи я Його визнаю як Царя свого життя, чи я Йому поклоняюся і хочу Його прославляти в своєму житті, як мого Царя і переможця, Який дає мені ту силу і запевняє мою перемогу. Бо як перемагає володар, то перемагає і цілий народ, яким він володіє.

Сьогодні ми розважаємо ось над тим Царством, над нашим Царем. Кожного разу, коли ми приходимо на Божественну Літургію, священик розпочинає словами: "Благословенне Царство Отця і Сина і Святого Духа", тими словами Божественна Літургія нас ніби переносить в те Царство нашого Небесного Отця, Царство Пресвятої Тройці. І якщо ми є учасниками того Царства, то ми запрошені для того, щоби бути громадянами Небесного Царства..., тому пам'ятаймо, що, окрім привілеїв, ми маємо також певні християнські обов'язки...

Запорука нашого вічного життя, повнота того Царства Небесного, залежить від того, як ми готуємо своє серце, щоби приймати Тіло і Кров Господню".

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336