Пошук по сайту

"Ми сьогодні маємо повірити Богові, і просити, щоб Господь благословив наш вибір" - Кир Михаїл (Колтун)

У Квітну неділю 21 квітня 2019 р. Б. Владика Михаїл очолив Божественну Літургію у храмі св. Йосафата в Червонограді. 

У проповіді владика закликав до свідомої відповільності та довіри Богові у своєму повсякденному виборі життєвих цінностей, після чого диякон Тарас зачитав послання Блаженнішого Святослава до молоді на Квітну неділю.

СВІТЛИНИ

«Сьогодні ми удостоїлися перед Богом співати: "Осанна на висотах..." Ісус прийшов, щоб нам усім принести мир, щоби в нашому житті заявити свою перемогу і в це треба вірити...

Ісус Христос урочисто "в'їждає" (пор. Йо. 41, 12) і в наше життя, щоб бути з нами, щоб з нами терпіти, щоб нас привести до перемоги.

Той, хто володіє життям і керує законами природи, каже: "Лазарю встань". Він володіє життям і смертю, Він каже до Петра, "ти чому засумнівався маловіре?" і буря вщухла. Це все голос до нас з вами, щоб ми не тільки сьогодні, переживаючи сподівалися, але так щодня надіялися на Слово Боже.

Блаженніший Любомир говорив: «нам дана свобода, і ми маємо щодня вибирати добро». Щодня, не тільки сьогодні, але щодня вибирати добро, і це добро нас буде рятувати, оправдувати і повертатиметься нам сторицею, в такий спосіб, в який ми навіть і не сподіваємось. 

Так, як Пресвята Богородиця казала: звідки мені це все прийде, що ти мені звістуєш, коли я не знаю? То так само і ми сьогодні маємо повірити Богові, і просити, щоб Господь благословив наш вибір, а Господь з нами і переведе нас чере труднощі, які ще нам предстоїть перейти. 

Нам дорогою є свобода, незалежність, яку ми обираємо в житті, так, як Блаженніший сьогодні закликає. Можете знову вдома прочитати ще раз і ще раз ті наші свободолюбиві ознаки життя. Коли ми обираємо добро, свободу, незалежність, то Господь з нами, Він чує нас і допомагає нам. Господь хоче цю перемогу звершити в житті кожного...

Слабкого у вірі нам треба підтримати, для того, щоб запевнити, що Царство Боже здобувається силою, жертвою, терпінням, витривалістю. Господь дає нам це пережити, щоби ми могли удостоїтися того обіцяного, що Господь запевнив для нас, щоби бути з нами і свідчити нам свою перемогу, щоб бути нам з Богом за одно, за ті цінності - любити ближнього, як самого себе, і це є любов до України, повага до себе, любов до землі, до всього сотвореного, ми маємо плекати, культивувати, розвивати ці наші цінності. 

Сьогодні ми молимося для того, щоб Господь збудив наш український народ до того мудрого рішення, щоб стояти за державу, за наші цінності, за наше життя, за наші родини, за нашу Церкву, яка усіх нас надихає і запевняє Словом Божим, яке дає життя вічне. Щоби ми могли відстояти, витривати і дочекатися тої славної перемоги. Ми молимося, щоби Господь сотворив всьому нашому українському народові многії і благії літа". (Зі слова владики Михаїла). 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336