Пошук по сайту

Зустрічі постійної формації священиків проходили в Червонограді та Дублянах

12-03 у Червонограді та 14-03 в Дублянах, у приміщенні ЛНАУ, відбувались зустрічі Інституту постійної формації для священиків Сокальсько-Жовківської єпархіїПерша зустріч проходила у Бродах 5-03.

Відповідальним за Інститут постійної формації для священиків, Кир Михаїлом (Колтуном), призначено владику Петра (Лозу).

На початку зустрічі Кир Петро представив аудиторії священиків, доповідача, п. Назара Дуду, заступника голови Патріаршої катехитичної комісії та директора Катехитично-педагогічного інституту УКУ, а також проанонсував, що є метою даних зустрічей, зауваживши при цьому, що Синод Єпископів УГКЦ присвятив особливу увагу Божому Слову і катехизації.

СВІТЛИНИ - Червоноград

СВІТЛИНИ - Дубляни

Кир Михаїл у своєму слові зосередив увагу на катехизмі УГКЦ "Христос наша Пасха", який допомає відкрити нам правдиве розуміння Бога. "Я вам всім доручаю, щоби катехизм був для вас підручною книгою, яка посилає на Святе Письмо... Коли ми це засвоїмо, то почуємо себе впевненини у світі, в житті і в нашому покликанні".

Основною темою зустрічі було усвідомити необхідність якісної катехизації, - як дітей, так і дорослих, яка би заохочувала вивчати, поглиблювати та постійно розвивати в собі дар віри. Для цього були запропоновані різні методи, за допомогою яких можна значно покращити ефективність проповіді Благої Вісті.

Важливий наголос ставилося на творення молитовних спільнот Святого Письма. Також п. Назар представив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про Боже Слово і катехизацію, ознайомивши при цьому з методичними підручниками та матеріалами для біблійного апостоляту і катехизації вірних різних вікових категорій та спеціальних груп, які напрацювала Патріарша катехитична комісія УГКЦ.

На завершення зустрічі було представлено досвід катехатичного служіння при парафіях св. свщмч. Йосафата в м. Жовкві, та св. Арх. Михаїла в с. Запитів. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336