Пошук по сайту

Владика Петро очолив Йорданські богослужіння в Лопатині

19 січня, 2019 р. Б,. на свято Богоявлення Господнього, владика Кир Петро відвідав парохію Успіння Пресвятої Богородиці у смт. Лопатин Радехівського району. Богослужіння Богоявлень Господніх почались із Великого Повечір’я з литією та Утрені, які очолив владика Петро. Опісля почалась Божественна Літургія, у співслужінні о.м. Богдана Левицького (адміністратора парохії та декана Лопатинського), о.Василя Ждана (сотрудника), о. Назарія Дячка (адміністратора церкви святителя Миколая с.Хмільно). о. Степана Главацького (адміністратора парохії Покрови Пресвятої Богородиці с. Станіславчик Бродівського деканату).

СВІТЛИНИ

У проповіді Владика Петро пригадав парохіянам  про суть свята – Богоявління, об’явлення Бога в трьох особах, значення таїнства Хрещення у житті християнина, те що ми є улюбленими синами і доньками Господніми, що Бог по-особливому нас любить.

Після Літургії відбулось Велике Йорданське водосвяття, також владика освятив каплицю для освячення води, на завершення пригадав вірними про святість Йорданської води її силу та про потребу нашої віри у силу Божу. 

На завершення діти катехитичної школи св. Папи Івана-Павла ІІ, що діє при храмі привітали владику Петра, також о.Богдан Левицький висловив слова вдячності владиці за його присутність на Літургії, за молитву, за можливість бути з вірними парохії. 

У завершальному слові владика Петро подякував священикам, які трудяться на парохії, за ревне служіння, парохіяльному хорові за гарний спів, браттям та сестрицям, які трудяться для добра храму, його прикрашають та дбають про чистоту,  усім вірним, дітям та молоді за участь у молитві.

о. Василь Ждан 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336