Пошук по сайту

Реколекції для катехитів проходили в Червонограді

12-13 січня 2019 р. Б. в Червонограді відбувались реколекції для катехитів на тему “Євангеліє дитинства Ісуса Христа (Мт. 1-2; Лк. 1-2) та Старозавітні тексти про народження Месії”. Рекорекції провадила Марія Хома викладач кафедри Білійних наук УКУ.

Розпочалось все молебнем до Пресвятої Богородиці. Вступне слово промовив Владика Петро (Лоза), заохотивши слухачів до поглиблення більш тісних особистих стосунків з Богом, аби «мати правдиве розуміння Бога, Який Він є насправді, бо про того Бога я маю розповідати іншим»
«Те, що ми переживаємо з Господом Богом, породжує в нас радість. Ми маємо внутрішню радість. Природа радості є така, що її не можна сховати, її видно на зовні. Відразу видно, коли людина радіє, не сумує, коли вона не є злою, ця радість і оцей досвід Бога, який ми переживаємо виявляється також і на обличчі. 
Моя віра, це не є лиш те, що я залишаю тільки для себе, але завжди, якщо ми маємо досвід Бога, ми хочемо поділитися тим, немов би ми хотіли поділитися нашою радістю, якої не можемо сховати. 
Коли я маю правдиві стосунки з Богом і розумію Хто передомною стоїть, тоді мої відносини з Ним є дуже глибокі, щирі, правдиві і вони виражаються в моїй молитві, в моєму повсякденному житті, в моєму спілкуванні з Господом Богом. Це є моя молитва. 
Третя частина катехизму говорить нам про те, як маємо діяти в своєму житті, бо каже апостол Яків, що віра без діл мертва, бо коли ми кажемо що знаємо Бога, спілкуємося з Ним, то ми живемо цією вірою і ця віра потягає нас до того, що ми робимо ті діла, які нас уподібнюють до Бога.
Моє життя має співпадати з тим, що я переживаю в своєму серці...» наголосив владика Петро.
Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336