Пошук по сайту

150-річчя храму св. Архистратига Михаїла та 20-ліття священства о. Володимира Гураля

21 листопада 2018 р. Б., парафія святого Архистратига Михаїла в с. Полове (Вільна Половецька), святкувала 150-річчя храму а також відзначала 20-ліття священства свого настоятеля о. Володимира Гураля.

Божественну Літургію з нагоди святкувань, у співслужінні запрошених священиків, очолив правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Кир Михаїл (Колтун). Співали студенти ТВДС ім. Патріарха Йосифа Сліпого

Розпочав архиєрей свою проповідь, дякуючи за запрошення разом розділити святкування парафіяльного празника, "щоби ми з вами могли святкувати храм ангелів, храм Архистратига Михаїла, а також наше з ними поєднання.

Господь наповнив Церкву своїм благословенням і до цієї Церкви належимо ми, що живемо на цій землі. До цієї церкви належать ті, що померли і відійшли до вічності, але вони живуть, ми за них молимося...

На багатьох іконах ми бачимо ангелів, які присутні, які творять Божу силу і Божу славу. Вони від Його імені діють в Церкві, в Його Божому володінні, в Його царстві, і вони є тими, котрі визнали Бога: "Хто, яко Бог!". Вони в своєму нутрі ствердили своє переконання - служити Богові, бо кому ще можна служити у цьому світі? Який Бог сотворив, давши всім життя?

Однак збунтовані ангели думали, що вони самі собою можуть жити, тому цією думкою відділили себе від Бога, а добрі ангели свідчать про Бога силою свого служіння та вірністю Йому.

Так само, як ми віримо в Бога Творця і Вседержителя і Спасителя нашого Ісуса Христа, так само віримо і в ангелів, про які нам говорить Святе Письмо. Ісус Христос визнає їх в часі своїх терпінь, каже: якби я захотів, то множество ангелів би прийшли і мене би звільнили, мені би служили, але мало статися те, що сталося, Господь помер і воскрес і Він живими і мертвими володіє... 

СВІТЛИНИ

ПРОПОВІДЬ (АУДІО)

Якої іншої волі нам шукати, коли Господь так премудро вложив світ і сотворивши в ньому життя, вивів нас з небуття?

Ми себе не знали, але Він з того небуття привів нас до життя. Сотворіння є знаком і виявом Божої Любові і все сотворіння у світі покликане в особі людини, щоби любити. Тільки людина спосібна виразити Богові цю любов, яку Господь проявив через сотворення світу і подане в цьому світі життя, не тільки для нас, але й для всього творіння, яким Господь наповнив землю" (Зі слова преосвященного владики Михаїла). 

По завершенні Божественної Літургії о. Володимир привітав преосвященного Владику Михаїла з іменинами, архиєрей, в свою чергу привітав парафіян та в особливий спосіб настоятеля храму, о. Володимира Гураля із двадцятою річницею священства, до привітань долучились також парафіяни, відео-привітання можете переглянути на facebook сторінці Світлани Лукач.

 

Завершилось молитовне святкування обходом навколо храму, в часі якого владика окропив вірних свяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336