Пошук по сайту

Храмовий празник та освячення престолу в Буську

10-11-2018 р. Б., парафія св. влкмч. Параскевії у м. Буськ святкувала храмовий празник. З цієї нагоди Божественну Літургію у співслужінні священиків очолив преосвященний владика Михаїл (Колтун) єпископ Сокальсько-Жовківський. Перед Літургією архиєрей здійснив чин освячення нового престолу.

Говорячи про мучеництво св. великомучениці Паракевії, владика наголосив на тому, що терпіння не є кінцевою точкого людського життя, "Терпіння, через Христа дарують нам радість... Наші терпіння увінчаються радістю, як і вся Церква оновлюється.

Наскільки митрополит Андрей Шептицький вірив Богові, коли казав, що "Церква буде знищена, але не спроневірюйтеся, бо Церква відновиться до небувалої слави". Наскільки він вірив Богові, що ніякі сили, Церкви Христової не здолають. І Ми, якщо тримаємося за святу, єдину, апостольську, католицьку Церкву, то наші зусилля, наші пережиття увінчаються успіхом, лиш би ми не падали в розпуку і не спроневірювалися...

СВІТЛИНИ

Так важливо є, щоби ми сьогодні, в цьому оновленому місці відкрилися для Бога. Що ми просимо для себе, для своїх родин, що ми просимо для міста нашого, що ми просимо для Церкви Божої взагалі, що ми просимо для держави?

Я сьогодні приношу на цьому новопосвяченому престолі молитву, жертву Господа нашого Ісуса Христа, щоб ми могли об'єднатися в молитві за нашу святу католицьку Церкву, за мир в Україні, за мир між нами і в наших серцях, за віру нашу, щоб ми могли довіряти Богові наше життя і щоб могли в житті вибирати добро, а добро для людини, це є любов до Бога і любов до ближнього... Коли ми єднаємося в молитві, тоді Господь діє через нас.

Наскільки ми будемо жити в мирі, у вирозумілості та терпеливості один до одного, настільки цей мир буде проходити в наше життя, настільки цей мир буде впливати на навколишнє середовище, і коли ми будемо разом з'єднані нашою любов'ю до Церкви, до України, до землі, один до одного, то ніяка сила нас не здолає..." (Зі слова преосвященного владики Михаїла)

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336