Пошук по сайту

Храмовий празник в Куликові та 10-та річниця ієрейський свячень о. Романа Стецка

8 листопада 2018 р. Б., відбулося святкування храмового празника великомученика Димитрія у с. Куликів, а також 10-ї річниці ієрейських свячень адміністратора храму о. Романа Стецка. Божественну Літургію очолив правлячий єпископ Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл (Колтун). Проповідь виголосив о. Ігор Колісник ЧНІ.

Найважливішим в нашому житті є Христос. Проповідник підкреслив, що великомученик Димитрій постав перед вибором, або залишаюся  християнином або бути багатим та відомим. Питання віри чи життя. Святий знав, що найбільшим скарбом є віра. Особисті стосунки з Богом є  найважливіші.

СВІТЛИНИ

В житті маємо матеріальні небезпеки, через які, в наших родинах і серед друзів руйнуються особисті стосунки одні з одними. Стосунок святого мученика з Христом був найважливішим для нього. Святий не сварився з Христом через гроші, особисту славу, суспільне становище, бо усвідомлював, що все йому дане від Бога, а особливо дар життя. Димитрій вибирає Христа і залишається живим і є тут між нами,  ми маємо храм в честь його імені...

Віра дозволяє нам побачити глибший зміст духовного життя. В тих моментах, коли нам чогось бракує, віра дозволяє побачити те, що ми вже маємо: благодать і любов Божу.

Приклад Святого Димитрія вчить нас, крізь призму віри обирати те, що найважливіше - наші щирі взаємини із Богом.

Кожен з нас може благословити, а це означає приносити радість. 

Говорячи про особу настоятеля храму, проповідник наголосив, що отець Роман є свідком Христа, який проповідує Ісуса, як Спасителя, всюди, де Господь його посилає.

Преосвященніший владика Михаїл привітав о. Романа з десятиліттям священства та благословив на ревне служіння у Божому винограднику. Відтак слова подяки були висловленні о. Роману за служіння усій церковній спільноті з боку парафіян та усієї куликівської громади. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336