Пошук по сайту

Господь покликав нас до служіння в Його Добрій Новині - Кир Михаїл до священиків

9-10-2018 р. Б., в часі реколекцій для священиків 4-го заїзду, які цьогоріч провадить владика  Петро (Лоза), Кир  Михаїл (Колтун), правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії, очолив Божественну Літургію в часі якої виголосив проповідь, в якій заохотив своїх священиків до ревного та жертовного служіння Богові, цілим своїм життям.

Пропонуємо уривки проповіді для роздумів.

"Господь Бог покликав нас до життя в цьому світі, щоб ми могли подивитися на все його багатство і гармонію, але мало того земного добра, тої земної краси... Господь відкриває нам духовний світ, Божий вимір, дає пізнати нам добру новину, Євангеліє. Його Слово стається Тілом і дається нам. 

СВІТЛИНИ

Нам Господь відкриває життя - простір, щоб ми в ньому служили словом і вірою.

Він кличе нас до Євангелії, до цієї доброї новини. Можливо ми часто, подібно до апостолів, почуваємося розгубленими і не довіряємо ані собі, ані слову Євангелія? (Коли Ісус доручає їм нагодувати понад п'ять тисяч народу, кількома хлібами і двома рибами, або коли попри всенічний труд, знову радить закинути їм сіті на ловитву риби ще раз).

Пригадаймо собі які неймовірні чуда ставались миттю, коли учні з вірою слухали слів Ісуса. Вони ніколи не були засоромлені...

Господь нас покликав не тільки до життя, але й до служіння в Його добрій новині, щоби приймати участь в Його житті. Ми повинні усвідомити це і захотіти робити не те, що я хочу, а те чого Господь очікує від мене...

Бог хоче від нас взаємності, щоби ми прийняли цю благовість від Нього і взаємодіяли з Ним, бо тоді нам відкривається той Божий простір в якому Він діятиме через нас... Неймовірно, але так є, і ми повинні повірити в це, повірити Богові і довіритися Йому, дозволивши цілковито провадити своїм священичим життям.

Пресвята Богородиця також пережила цей момент довіри до Бога: "як це станеться...?" (Лк. 1, 34), однак Вона смиренно приймає це Слово Боже, "нехай мені буде по Твоєму Слову", і це стається... 

Всім Вам бажаю життя у вірі і духовного збагачення, яке Господь для нас приготовив, щоб ми увійшли в радість Господа свого". (Зі слова преосвященного владики Михаїла).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336