Пошук по сайту

290 років храму в с. Полонична

16-09-2018 р. Б., парафія Собору Пресвятої Богородиці в с. Полонична, Кам'янка-Бузького деканату, святкував 290-літній ювілей храму. Божественну Літургію у співслужінні священиків очолив преосвященний владика Михаїл (Колтун) єпископ Сокальсько-Жовківський.

У своїй проповіді архиєрей наголосив на важливості віри, любові та прощення, закликавши довіритися Богові в різних труднощах та пережиттях, на взір Пресвятої Богородиці.

СВІТЛИНИ

"Бог обдаровує нас різними талантами, які ми повинні розвивати, щоб збагачувати ними всесвіт та одні одних". В особливий спосіб маємо розвивати в собі Божий дар віри, яким маємо свідчити перед іншими, щоб запалювати світло там, де ще існує темрява.

Владика закликав подавати добрий християнський приклад насамперед своїм дітям, "щоб ті добрі християнські приклади діти унаслідували, щоб вони могли бути витривалими у вірі, коли прийде до них якесь випробовування, бо тільки той хто витримає, дістає нагороду, так Євангеліє каже" (пор. Мт. 24, 13)

Завершуючи свою проповідь архиєрей закликав всіх молитися про мир в Україні, бо "коли ми молимося, то в нашій історії, в історії нашого життя буде додана ще одна перемога, це є наша вільна, незалежна Україна і мир у ній і в нашому житті".

Прес-служба єпархії 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336