Пошук по сайту

Святкування храмового празника Успіння Пресвятої Богородиці в Підкамені

28-08-2018 р. Б., з нагоди храмового празника, правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Кир Михаїл (Колтун) очолив Божественну Літургію у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Підкамені, а також здійснив чин освячення престолу, проскомидійника та тетраподу перед Літургією.

У своєму пастирському слові владика сказав, що «сьогодні ми були залучені до оновлення храму»Нашою молитвою приймаємо участь у прославі Пресвятої Богородиці: хтось фізично, хтось своїми стараннями...

Збудований храм в її  честь означає, що ми вдаємося як її діти в її довір’я та поручаємося їй. Марія веде нас у своїй спасенній місії і слугує нам у труднощах нашого життя. 

Коли дивлячись на Пресвяту Богородиці ми усвідомлюватимемо, що вона в своєму житті спочатку пережила трагізм а вже потім славу, то це повинно загартувати нас і додати витривалості на дорозі нашого життя, ми зрозуміємо що вінцем витривалості є велика радість в Бозі. Свідчити Богові своєю вірністю та витривалістю є метою нашого життя. 

СВІТЛИНИ

Наше християнське завдання: вникнути у життя Пресвятої Богородиці, щоб почерпнути тої мудрості для себе та всього світу. Молитися, терпіти і старатися в скритості серця довірятися Богові.

Спілкуючись між собою спілкуємося з Богом, бо Господь уособлює себе в особі кожного ближнього — це лине з богослов’я Пресвятої Богородиці. Богородиця усіх запрошує до служіння один одному і заохочує щоб ми разом з Нею, в своїх молитвах просили Бога про освячення для нашого краю.

Завершуючи свою проповідь, владика наголосив на тому, що найважливіше для християнина є прощати своїм кривдникам. Прощення — це перемогти себе і навернути грішників, які «випробовують наш християнський імунітет. Не здаймося і  молімося щоб в нашім краю запанував мир». (Зі слова преосвященного Владики Михаїла)

Архиєрей  побажав усім, "щоб ми ріднилися між собою і з Пресвятою Богородицею як є нашою матір’ю. В цьому є наша сила, в цьому є наше життя. Нам разом є добре, коли ми молимося один за одного, коли допомагаємо один одному». 

Настоятель храму Успення Пресвятої Богородиці та протопресвітер Підкамінський о. Михайло Бакай, відзначив особливе набожество Кир Михаїла до Пресвятої Богородиці, яке надає велику довіру усьому повіреному Йому духовенству. Подякував за приклад пастирського служіння владики у любові до ближнього, за батьківську опіку для кожного з нас. Склав подяку духовенству, парафіянам, гостям та меценатам за молитви і складені для храму офіри

Опісля Божественної Літургії відбувся чин малого освячення води та процесійний хід навколо храму.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336