Пошук по сайту

Преосвященний Владика Михаїл уділив Чин похорону новопреставленої Марії Білої

19-04-2018 р. Б. Кир Михаїл (Колтун) у співслужінні священиків єпархіальної курії, о. Михайла Грицишина (настоятель храму), о. Івана Пігури та о. Василя Дяківа, уділив Чин похорону новопреставленої Марії Білої в с. Берлин Бродівського р-ну.

Новопреставлена раба Божа Марія була мамою п. Галини Янкевич, бухгалтера Курії Сокальсько-Жовківської єпархії.
У слові, виголошеному біля труни померлої, Архиєрей підкреслив важливість  збереження духовних та моральних цінностей в житті людини, а саме: молитви, віри, любові та взаємної опіки один про одного. 

СВІТЛИНИ

«Я знаю пані Галину, і знаю також, скільки вона приділяла уваги для мами, піклуючись про неї. Це так важливо, щоби ця опіка відчувалася з однієї і з другої сторони, була взаємною. Тому кладу це на серце всім вам, бо ви також маєте батьків, братів, сестер, щоби кожний міг відчувати цю взаємну підтримку, адже сама людина на цьому світі є безрадною.
Всі ми маємо християнський обов’язок на землі - жити в мирі, в любові в доброті, в щирості, в щедрості. І на кожного з нас чекає дорога: смерть, гріб, зотління. Однак Господь запевняє нам відродження – воскресіння. Так як Він воскрес із мертвих, щоби знищити смерть і переможно вийти з неї до нового життя, так і це життя дарує всім померлим. Ми маємо вірити в це і прямувати до вічного життя, пізнаючи нашого Господа в Євангелії і живучи по євангельському, пам’ятаючи, що коли ми зробили щось доброго своєму ближньому, то зробили це самому Христові.
Поручаємо рабу Божу Марію подальшій опіці Пресвятій Богородиці, бо тільки Вона єдина має повну ласку від Бога і нікому не відмовить. Ми втішаємось Її заступництвом в земному житті, а також віримо в Її допомогу у здобутті щасливої вічності».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336