Пошук по сайту

Страсна П'ятниця. Виставлення Плащаниці очолив Архиєрей

6-04-2018 р. Б. у Велику П’ятницю, Владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, у храмі Пресвятого Серця Христового Жовківського монастиря, ЧСВВ, у співслужінні священиків та монашества очолив відправу Вечірні з виносом Плащаниці.

У своєму пастирському слові, виголошеному біля Плащаниці, Архиєрей звернув увагу вірних на незбагненній Божій любові до свого найбільшого створіння — людини, нагадуючи при цьому, що людина має бути вдячною своєму Творцю за Його безмежну любов. В цьому полягає наше християнське завдання, щоб ми жили в любові до Бога та ближнього; просили в Господа Його миру для наших сердець, для нашої України. Маємо не тільки просити, але й повинні прикладати зусиль для того, щоб цей мир осягнути.

 СВІТЛИНИ

Владика закликав вірних розвивати в своїх серцях живу віру в Бога, та щоб кожен, пам’ятаючи повчання ап. Павла, що «…слово про хрест глупота для поган, а для нас, що спасаємось — сила Божа», зміг усвідомити ціну Ісусового терпіння, яку Бог “заплатив” за кожного з нас.

“Ми усі маємо нагоду притулитися до Плащаниці та свідчити про смерть та покладення до гробу Ісуса Христа. Ще раз практично переконати себе у вірі, що й ми, своїми гріхами спричинилися до смерти Христа.

Ціна людського гріха виявилася ціною життя Ісуса Христа. Саме для того, щоб направити цей безлад людської поведінки, людського думання, людського хотіння і примирити нас з ОтцемІсус Христос, Син Божий вмирає на Хресті, приносячи себе в жертву.

Наше покликання своїм життям свідчити Бога, свідчити нашу віру, що Господь, який дав нам дав життя, закликає нас, щоб ми Його любили понад усе, щоб ми любили ближнього свого, як самого себе. Щоб ми полюбили своє життя та життя ближнього, щоб могли бути милосердними та по-євангельськи ставилися до свого ближнього.Бо якщо не будемо такими, то не зможемо пізнати правдивого змісту нашого життя та покликання. Коли не будемо прощати один одному, нам не відкриється духовний простір Божий, який Христос поклав у Святій Євангелії.

Господь заповів нам щоб ми перебували в миріТому просімо в Нього миру для себе, для наших родин, для своєї Батьківщини... Ми повинні, як правдиві християни, взаємно прощати і молитися одні за одних, маємо старатись жити в добротів милосерді, в терпеливості, в прощенні. Маємо жити так, як цього навчає нас Євангелія Ісуса Христа. Зберігаймо правдиву вірність Богові, бо тільки у вірності Господь відкривається і нагороджує сторицею. Бо це є життя.

Всім Вам бажаю пережити цю мудрість Христа і просити в Господа миру в нашому житті і цей мир відстоювати насамперед в своєму серці, зберігаючи свою любов та жертвенність по відношенні один до одного»(Зі слова Преосвященного Владики Михаїла)

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336