Пошук по сайту

Зустріч духовенства з працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій

6 березня 2018 р. Б. в управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ відбулася робоча зустріч отців-деканів з керівниками (інспекторами) районних відділів ДПРЧ Державної служби надзвичайних ситуацій (Жовківський, Сокальський, Радехівський, Бродівський, Буський, Кам’янко-Буський райони та м. Червонограда). У зустрічі також брав участь п. Орест Галонько, начальник відділу пожежної безпеки ГУ СНСУкраїни у Львівській області.

У вступному слові декан Жовківський та голова комісії сакрального мистецтва о. Ярослав Петруха, наголосив, що основною ціллю для проведення даної зустрічі є те, щоб спільно знайти шляхи для вирішення питань з дотриманням правил протипожежної безпеки у храмах. Адже їх виконання в кінцевому результаті надають безпеку для вірних та допомагають зберегти храми як матеріальне майно, та і в багатьох випадках – сакральної спадщини.

СВІТЛИНИ

У ході зустрічі було досягнуто порозуміння у прийнятті необхідних заходів для усунення першочергових недоліків відповідно до встановлених правил протипожежної безпеки у храмах. Також усі учасники зустрічі заявили про бажання налагодження більш тіснішої співпраці між релігійними громадами та районними підрозділами ДСНС у вирішенні найважливішого питання – збереження храмів.

Довідка: на території Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ є понад 130 деревяних та 180 цегляних храмів та каплиць у яких проводяться богослужіння. Більшість із них, які були збудовані в кінці 19-го та на початку 20 ст., являються памятками архітектури і внесені до реєстру державного та місцевого значення. А два храми деревяної сакральної архітектури – Пресвятої Тройці у Жовкві та Святого Духа у Потеличі, включені у список памяток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336