Пошук по сайту

Ієрейські свячення Андрія Вовка та Василя Демчука

19 січня 2018 р. Б, у день свята Богоявління Господнього, Владика Михаїл (Колтун) у храмі св. Миколая м. Радехова, очолив Божественну Літургію, в часі якої звершив Чин єрейського рукоположення о. Василя Демчука та о. Андрія Вовка.

О. Василь Демчук (Prof. Vasyl Demchuk), уродженець м. Львова, докторант канонічного права у Папського Латеранського Університету в Римі, з 2009 року активний учасник при багатьох міжнародних волонтерських супроводах хворих, потребуючих, бідних, забутих та вбогих людей, оскільки приналежний до Мальтійського Ордену, харизмою якого є «Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum» (збереження віри і допомога потребуючим).

О. Андрій Вовк, уродженець м. Червонограда, закінчив Тернопільську Вищу Духовну Семінарію імені Патріарха Йосифа Сліпого.

Божественну Літургію прикрасив чудесний спів парафіяльного хору.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Архиєрей наголосив на важливості особистого освячення та Божої благодаті в нашому житті, «щоб ми не були більш любителями гріха, але любителями Бога, любителями один одного, любителями добра…».

«Бог довірився нам в своїй любові, і ми не можемо її знехтувати, бо це є спротивлення Божій ласці… Ми сьогодні, немов би по-новому входимо в йорданські води, для того, щоби цей знак Божої благодаті торкнувся кожного з нас, щоб ми зодягнулися в Його силу, в Його ласку».

Владика заохотив вірних не зневірюватися від різного роду терпінь, які зараз переживаємо, адже вони, для тих, котрі завжди є з Богом і перебувають в Його благодаті, перемінюються в радість. «Чому мученики такими витривалими явилися? Тому, що вони були понад терпіннями, понад труднощами, які їх зустрічали. Їм вистарчало цього Божого запевнення, що з ними є Бог».

В кінці Богослужіння, настоятель парафії о. Володимир Царик склав подяку Владиці Михаїлу за присутність та спільну молитву. Також своє перше слово з амвону виголосили нововисвячені священики.

Після звершення чину йорданського водосвяття, Владика окропив усіх вірних свяченою водою.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336